Foto: ZoZo

 

Beogradski koncert će se održati u klubu Kuglaš, u Đušinoj 5, sa početkom u 22 sata. Ulaznice se prodaju na blagajni Doma omladine po ceni od 800 dinara. U petak, 30-og marta sviraju u Novom Sadu, u klubu Foxtrot takođe od 22 sata (cena karte: 600 dinara), a treći koncert na ovoj mini srpskoj turneji je besplatan i održaće u Šapcu u subotu, 31-og marta u Šabačkom pozorištu od 20:30.

Raphael Wressnig i Enrico Crivellaro imaju zajednički Organ Trio projekat već nekoliko godina. Njihova muzika može se definisati kao dobro odmeren mix bluesa, jazza, soula i funka sa visokim energetskim nabojem i neodoljivim grooveom.  Objavili su zajedno  dva CDa  „Mosquito Bite“ i „Live At The Off Festival“.

Raphael Wressnig je jedan od najznačajnijih mladih evropskih blues-jazz muzičara. Svojim u isto vreme elegantnim i eksplozivnim stilom u protekloj deceniji stekao je status veoma cenjenog i traženog orguljaša na blues i jazz scenama mnogih država. U svakom trenutku učestvuje u nekoliko projekata i svake godine objavljuje bar po jedan CD. Među velikanima sa kojima je sarađivao su Larry Garner, Deitra Farr, Alex Scultz, Sax Gordon Beadle, Phil Guy, Louisiana Red, Craig Handy, Pete York… Dobitnik je više značajnih nagrada i priznanja. 2001. godine austrijski magazin Concerto dodelio mu je prvo mesto za najbolji blues album, a  2004. njegov CD In Between proglašen je za jazz album godine. 2007. Dobio je nagradu Preis Der Deutchen Schallplattenkritik za najboljeg jazz izvođača.

Enrico Crivellaro je italijanski gitarista koji svoju karijeru već više od jedne decenije vodi paralelno u Evropi i Americi. Kao veoma mlad muzičar uspeo je da prođe kroz gitarsku školu svojih uzora Ronnieja Earla i Dukea Robillarda i njihov uticaj je veoma izražen i danas u njegovoj muzici, pored svih starih majstora blues i jazz gitare  čiji zvuci su utkani u Enricov prefinjeni stil.  Sarađivao je, na koncertima i pločama, sa tako velikim zvezada bluesa kao što su Jeff Healey, Finis Tasby, Lee Oskar, James Harman, Janiva Magness, Bruce Katz, Lester Butler…Objavio je dva CDa za američku kuću ElectroFi Records od kojih je drugi, Mojo Zone, iz 2009. godine od časopisa Downbeat dobio maksimalne 4 zvezdice. Njihov kritičar je  ocenio da ova ploča „uspostavlja zlatni standard za instrumentalni blues album i prosto zasipa slušaoca inspiracijom, hipnotičkim feelingom i emocionalnom prefinjenošću“.

.

.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.