Ovaj događaj ima i svečani karakter, jer Orkestar ovom prilikom slavi svoj 13. rođendan. Više detalja otkriva umetnički rukovodilac orkestra, Vladimir Racković: “Malo je džez sastava u Srbiji koji su od kako se džez ovde svira, opstali ovolike godine… Međutim, nije bitno samo kalendarski figurisati dovoljno dugo – bitnije je šta je za to vreme urađeno, stvoreno i ponuđeno publici. Naš orkestar, koji u svom nazivu nosi ime svoje Prestonice, izdao je ukupno 5 CD tradicionalnog džeza, isto toliko DVD izdanja, i reprezentovao umetnost svog grada i države na preko 500 koncerata širom zemlje i inostranstva.“

Ovoga puta, javnosti se predočava projekat našeg stogodišnjeg urbanog, gradskog muzičkog nasleđa u aranžmanima Tradicionalnog Jazza. Starogradska muzika, naše potcenjeno a vredno nacionalno blago, je to odavno zaslužila.

Kako tradicija, a i kulturni značaj ovog projekta nalažu, u subotu će proslavi prisustvovati mnoge visoke zvanice i veliki broj ambasadora i drugih diplomatskih predstavnika. Pored neizostavnog nastupa plesnog sastava „The Dixie Dance Show“, specijalni gost orkestra biće i atraktivna plesna grupa tradicionalnog irskog plesa „Erin’s Fiddle“.

Ovogodišnji rođendanski koncert, zvaničnog naziva „Nacionalno blago“.  samo je najava bogate internacionalne koncertne 2013. godine, u kojoj će Orkestar predstavljati muzičku baštinu svoje zemlje na većem broju međunarodnih jazz festivala širom Evrope.

Ulaznice po ceni od 700 dinara mogu se naći na blagajni SC.

 

 

Jedan komentar na “The Belgrade Dixieland Orchestra: Tradicionalni svečani novogodišnji koncert”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.