Lee Ritenour Ovim albumom Ritenour obeležava 50-ogodišnjicu sviranja gitare, a među gostima naći će se George Benson, BB King, Slash, John Scofield, Vince Gill, Keb’Mo, Jonny Lang, Taj Mahal, Robert Cray i mnogi drugi.

Uz snimanje albuma, Lee Ritenour je pokrenuo i internacionalni konkurs ”The Yamaha 6 String Theory Guitar Competition”, na kome je učešće uzelo na stotine gitarista iz 45 zemalja. Među šestoro finalista koji su u martu nastupili na završnoj večeri takmičenja u Los Anđelesu, najbolji je bio 16-ogodišnji klasični gitarista Shon Boublil iz Kanade, koji je nagrađen četvorogodišnjom punom stipendijom na Berkliju i učešćem na na albumu 6 String Theory.

Ritenour, koji je 19 puta bio nominovan za Gremi nagradu, smatra se jednim od pionira “smooth” džeza i džez-fanka. Snimio je preko 40 albuma i jedan je od osnivača popularne grupe Fourplay, a u mladosti je nastupao sa različitim umetnicima kao što su Mamas and Papas, Pink Floyd, Steely Dan, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Simon & Garfunkel i Frank Sinatra.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.