AFRO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petak, 25. jun


 

 

Urednik: Dragan Ambrozić

Gost: Bojan Đorđević

19:00 – Tribina: Adrenalin Afrika

Doprinos Afrike pop kulturi u 20. veku je veliki, a world music kao legitiman muzički pravac i produkt globalne civilizacije, doprineo je emancipaciji Afrike na neslućen način. Učesnici tribine će diskutovati na temu afričke pop kulture, posebno muzičkih pravaca koji su se poslednjih decenija iskristalisali na afričkom kontinentu.

 

20:30 – Filmska projekcija: A Visit To Ali Farka Toure, film Marca Hurauxa

Film otkriva život malijskog gitariste Ali Farka Turea, pionira desert bluesa, istovremeno pružajući uvid u različite kulture i narode koji žive između pustinje i reke Niger u severnom Maliju. U filmu Ture govori o svom životu i verovanjima koji su duboko ukorenjeni u njegovo poreklo i koji su imali presudan uticaj na njegov pristup muzici. Kao integralni deo Tureovog života, muzika predstavlja okosnicu filma.

Tokom večeri prodaja muzičkih izdanja.

 

Subota, 26. jun


 

 

10:00-18:00 – Afrički bazar

Prodajna izložba umetničkih i zanatskih predmeta: maske, skulpture u kamenu i drvetu, rukom pravljene i bojene tkanine, slike, batik, nakit i dekorativni predmeti za enterijer.

 

13:00-18:00 Dobar Frizer Ovde!

ulaz: 100 din.

Za izložbu koja je u toku „Frizerske i berberske table Afrike“ autorke Nataše Njegovanović Ristić, osmišljen je program „Dobar frizer ovde!“ – demonstracija afro-stilova friziranja, uz učešće Afrikanki i beogradskih frizera koji će posetiocima Afro Festivala kreirati afro-imidž. Tu su i specijalni gosti koji će posetiocima kanirati najneobičnije motive iz rizinice afričkog body arta.

 

Nedelja, 27. jun


 

10:00-18:00 – Durbar

Poslednji dan Afro festivala je Durbar – Festival festivala – dan prijateljstva, muzike i plesa. Uz učešće afričkih ambasada u Beogradu, u bašti Muzeja, ovaj dan slavi afričku muziku, ples, umetnost i zanate. Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatstvu afričke kreativnosti kroz simbole kao što su kente iz Gane, kasai velvet u Kongu, djelaba i kaftan sa severa Afrike, egipatske raznobojne arabeske, indigo tkanine iz Gvineje, štampani tekstil iz Angole. Uz podršku afričke diplomatske zajednice u Beogradu posetiocima se pruža mogućnost da uživaju u kulinarskim specijalitetima iz različitih krajeva Afrike. Biće postavljeni i posebno aranžirani štandovi sa predmetima umetničke i zanatske proizvodnje, tkaninama, nakitom, berberskim tepisima.

 

13:00-18:00 Dobar Frizer Ovde!

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.