Harris Eisenstadt

 

Diskografska produkcija Clean Feed iz Lisabona počela je sa radom 2001. godine, u želji da svetu predstavi nova ostvarenja kreativnih džez muzičara iz i izvan Portugala. U teškim godinama za džez industriju, pokazujući jasnu naklonost prema umetničkim parametrima, brzo su stekli malu ali „odabranu“ grupu sledbenika širom sveta koja je pomogla da firma postane jedan od najuglednijih svetskih izdavača novog džeza u svetu. Clean Feed je jedan od retkih evropskih izdavača koji poslednjih godina beleži visoke plasmane na godišnjim džez listama u Sjedinjenim Državama.

U emisiji će biti predstavljena četiri novija izdanja ove produkcije.

Saksofonista i klarinetista Ken Vandermark paralelno vodi i učestvuje u brojnim projektima. U Beogradu smo ga samo u poslednje dve godine slušali u tri različita formata. Platform 1 (Magnus Bro – truba, Stiv Svel – trombon, Džo Vilijamson – kontrabas, Majkl Vočer – bubnjevi) je njegova nova uzbudljiva akcija.

Portugalski kontrabasista Hugo Karvaljas je pre tri godine za kuću Clean Feedobjavio debi album u formaciji klavirskog trija sa gostom Timom Bernom, a na drugom izdanju ovaj trio sarađuje sa istaknutim francuskim muzičarima Emilom Parizijenom (sopran saksofon) i Dominikom Pifarelijem (violina).

Bubnjar i kompozitor Heris Ajzenštat rođen je u Kanadi ali je punu afirmaciju stekao na scenama Los Anđelesa i Njujorka. Projekat Canada Day je posveta njegovim korenima, između post-bapa i slobodne forme.

Kvartet Lawnmower predstavlja neobičnu formaciju – dve gitare (Džof Farina i Den Litlton), saksofon (Džim Hobs) i bubnjevi (Luter Grej). Sa rokerskim senzibilitetom dvojice gitarista i obimnim avangardnim džez iskustvima druge dvojice, sastav predstavlja originalnu mešavinu različitih svetova.

Predstavljamo sledeće albume: 

  • Platform 1 – Takes Off
  • Hugo Carvalhais – Particula
  • Harris Eisenstadt – Canada Day
  • Lawnmower – West

 

Autor i voditelj emisije: Vojislav Pantić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.