Eric Legnini (1970, Huy, Belgija) sarađivao je širom sveta sa velikim brojem poznatih jazzera: Richie Beirach, Serge Reggiani, Henri Salvador, Claude Nougaro, Stefano di Battista, Flavio Boltro, Stéphane Belmondo, John Ruocco, Félix Simtaine, Michel Hatzi, Dré Palemaerts, Emanuel Cisi, Toninho Horta, Philippe Catherine, Serge Reggiani, Hein van de Geyn, Marcia Maria, Jacques Pelzer, Joe Lovano, Aka Moon Electric, Eric Le Lann, Aldo Romano, André Ceciarelli i drugi. Takođe, bio je na turneji sa svetski poznatim sastavom Toots Thielemans.

Od 1990. godine Legnini radi kao profesor na Kraljevskom muzičkom konzervatorijumu u Briselu. Dobitnik je, između ostalog, dve belgijske nagrade Django d’Or (2005) i Octaves de la Musique (2006) u jazz kategoriji, a njegov album The Vox (2011) je osvojio prestižno francusko priznanje Victoire du Jazz.

Eric Legnini je u ovom trenutku jedan od najznačajnijih muzičara na evropskoj jazz sceni, a sa njegovim osobenim eklektičnim pristupom imaćete priliku da se susretnete na Pančevačkom jazz festivalu. Repertoar koji Eric Legnini Trio svira vešto je sklopljena kombinacija autorskih pesama, jazz standarda u zanimljivom ključu ali i obrada pop pesama.

Podsećamo vas da će istog dana u istom prostoru nakon trija Erica Legninija od 22h svirati čuveni saksofonista Kenny Garrett sa svojim kvintetom. Nakon zvaničnog programa oba festivalska dana u foajeu Kulturnog centra Pančeva, od 23.30h, održaće se jam sessioni u kojima će učestvovati izvođači sa festivala i poznati domaći jazz muzičari.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.