5 Specijalni gost na svečanom otvaranju biće Vojislav Pantić, umetnički direktor Beogradskog jazz festivala i saradnik našeg sajta. Izložba se održava u sklopu Meseca poštovanja džeza, tradicionalne manifestacije koja se četvrti put održava u Srbiji, a u brojnim svetskim zemljama se obeležava od 2001. godine.

Edvard Molnar je rođen 1976. godine u Subotici. Fotografijom je počeo da se bavi za vreme studija u Segedinu 2000. godine, gde je uz mentorstvo Roberta Revesza, poznatog pozorišnog fotografa, počeo da otkriva klasičnu, analognu crno-belu tehniku fotografije. Kao fotoreporter radio je za studentske novine Univerziteta u Segedinu, a po povratku u svoj rodni grad za brojne časopise i dnevne novine.

Zvanični je fotograf Narodnog pozorišta, Dečijeg pozorišta i Pozorišta Deže Kostolanji u Subotici, kao i brojnih muzičkih i pozorišnih festivala u zemlji i inostranstvu: Jazz- improvizovana muzika u Kanjiži, festivala kultura sveta Etnofest u Subotici, Sziget festivala u Budimpešti, Mediavawea u Đeru, i mnogim drugima. Izlagao je na brojnim kolektivnim izložbama u Subotici, Novom Sadu, Požarevcu, Segedinu, Budimpešti, Đeru i Ljubljani, kao i na velikom broju samostalnih izložbi.

Edvard je prvi put nagrađen na godišnjem konkursu časopisa ReFoto 2003. za fotografiju Zagrljaj, koja se našla i na naslovnoj strani decembarskog broja iste godine. Godine 2008. dobio je nagradu za fotografiju Portfolio review tokom Mediavawe festivala u Đeru, i zlatnu medalju FSS-a na međunarodnom foto konkursu Rock 2008 u Zaječaru. Prošle godine Edvard je osvojio Grand Prix na međunarodnom foto konkursu Jazz u Ex-Yu u Novom Sadu.

Od samih početaka profesionalnog bavljenja fotografijom Molnar je bio najviše okrenut pozorištu i džezu, koji su mu još uvek glavna preokupacija.

7 komentara na “Džez fotografija u beogradskom Domu omladine”

  1. Bravo, u pitanju je upravo Róbert Benkő, a ne kao sto su neki mislili Dave Holland iz mladjih dana 🙂

  2. Izlozba u Americkom Kutku u Domu Omladine bice otvorena do kraja aprila 🙂

  3. Róbert Benkő najčešće svira sa Grencsó-om, i sa njim je snimio poslednje albume… Kako se šuška iza kulisa, možda nam predstoji jedan njihov koncert uskoro u Subotici 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.