NISVILLE  - 06 Na pres konferenciji održanoj 16. aprila u Media centru – Niš , direktor Nišville jazz festivala Ivan Blagojević potvrdio je učešće do sada najavljenih headlinera XXVII izdanja festivala (koji će se od 12. do 15 avgusta održati u niškoj Tvrđavi) a to su Solomon Burke Band, Terje Rypdal trio, Roy Hargrove quintet, Steve Hackett & Djabe. Blagojević je nagovestio učešće još nekih zvučnih imena i u prilog tome saopštio je da je dogovoren i dolazak legende džeza – saksofoniste i kompozitora Benny Golsona, koji će nastupiti sa Kelag big bendom iz Austrije.

Kada je reč o sponzorima Nišvilla, Ivan Blagojević je pohvalio grad Niš i Ministarstvo kulture koji su već uplatili deo dogovorenih sredstava, ali i posebno apostrofirao kompaniju Telekom koja je kao prvi privredni subjekt odlučila da nastavi saradnju i potpiše ugovor na dva miliona dinara, što je, kako je istaknuto na konferenciji, duplo veći iznos u odnosu na prošlu godinu. Međutim, po Blagojevićevim rečima, ima naznaka da će neki od dosadašnjih sponzora festivala, poput Duvanske industrije Niš u sastavu kompanije Filip Moris – znatno smanjiti iznose svojih donacija.

Na pres konferenciji je predstavljena i maketa spomenika Šabanu Bajramoviću, čije postavljanje u Nišu inicira Nišville jazz festival. Rad akademskog vajara Vlade Ašanina, koji je takodje prisustvovao pres konferenciji – simbolično je prezentovan upravo na dan rođenja legendarnog pevača čije ime nosi i Grand prix Nišvilla  – za doprinos fuzije džeza i drugih muzičkih pravaca.

PR menadžer Nišvilla Andrej Blagojević podsetio je da će od početka maja važiti nove pretprodajne cene kompleta ulaznica koji će koštati 3.000 dinara, dok će studenti i učenici moći da ih kupe po ceni od 2.500 dinara. Do tada, ulaznice se i dalje mogu rezervisati uplatama od 2.500 (cena bez studentskog popusta) i 2.000 dinara (za učenike i studente).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.