Boris_KovacKovač je za ovu priliku okupio sastav od 15 muzičara: gudački kvartet TAJJ, New Ritual Group, i prijatelje. Skoro dvosatni program, pored kompozicija sa albuma Chamber Music, predstaviće još neobjavljene radove s albuma Catalogue of Memories.

Poznati kompozitor i instrumentalista iz Novog Sada jedan je od onih retkih koji već godinama mesto za svoja dela nalazi na svetskim scenama. Nastupao je u preko 30 zemalja, na četiri kontinenta, izvodeći sopstvenu muziku sa orkestrima koje je vodio ili u okviru pozorišnih i plesnih predstava za koje je pisao muziku. Njegovih 12 autorskih albuma je objavljeno u inostranstvu i distribuirano u čitavom svetu. Poslednjih godina dobio je dve najznačajnije nagrade za primenjenu muziku u Srbiji: Sterijinu i nagradu festivala Cinema City.

Karte za novosadski koncert, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada i u Sinagogi dva sata pred koncert. Za beogradski koncert karte koštaju 400 I 600 dinara, i mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Jazzinovu recenziju Kovačevog aktuelnog albuma Chamber Music možete pročitati ovde.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.