Misko-Plavi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo će biti premijerni nastup nove postave, koja će imati veliku turneju po Japanu u junu i julu ove godine.

Koncert u Domu omladine biće koncipiran iz dva dela. U prvom delu Miško Plavi će nastupiti solo, svirajući harmoniku uz pomoć različitih pedala, sa nekoliko gostujućih muzičara u pojedinim numerama. Program je sastavljen od Miškove autorske muzike kroz koju provlači elemente kompozicija drugih autora najrazličitijih žanrova – od istoka do zapada. U drugom delu koncerta Miško će nastupiti sa novim trijom.

Miško Plavi se pojavio na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog veka. Profesionalno počinje da se bavi muzikom u bendu D-Boys (1982-1986) kao gitarista, basista i aranžer. Sa grupom Piloti radi od 1986. do 1997. godine, kao gitarista, basista, klavijaturista, snimatelj, aranžer i producent. Kao basista je devedesetih paralelno nastupao sa grupom EKV, na promo turneji albuma Dum Dum.

Od 2000. godine svirao je na više od 150  koncerata širom Japana, nastupajući solo na harmonici sa autorskim programom Music Around the World. Sa svojim triom, u sastavu Miladin Stojković – bas i Feđa Franklin – bubnjevi, 2008. godine imao je turneju po Japanu, gde je 2007. objavio CD Super best of Miško Plavi, a 2009. Live in Japan. Za domaće tržište 2008. godine objavio je album Istok ljubi zapad (PGP RTS), koji obuhvata njegov rad u periodu od 2000. do 2007. godine.

Koncert u Velikoj Sali DOB-a počinje u 21h, a karte u pretprodaji koštaju 600 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.