ClaudiaQuintet_1191440183Hollenbeck je, povodom izlaska albuma, konstatovao kako naslov može da zvuči pomalo “blesavo”, ali i da ima nečega u njegovoj neprikladnosti što odgovara jedinstvenom zvuku benda.

“Volim zdravice, a i primetio sam da, kada stavite epitet ‘kraljevski’ ispred nečega, to odmah postaje uzvišeno”, lakonski konstatuje Hollenbeck.

The Claudia Quintet od osnivanja 1997. godine funkcioniše u postavi koju, uz Hollenbecka na bubnjevima, čine basista Drew Gress, vibrafonista Matt Moran, harmonikaš Ted Reichman i tenor saksofonista/klarinetista Chris Speed.

Nekoliko pesama na albumu je povezano kratkim komadima, u kojima je svaki član benda svirao u duetu sa samim sobom – ne znajući za to sve do završetka snimanja albuma. Naime, Hollenbeck je muzičare snimao u nekoliko navrata, da bi te odvojene snimke na kraju spojio u celinu.

“Nisam imao predstavu da li će ovo da upali, tako da nikom nisam ni rekao šta sam zamislio”, priznaje Hollenbeck. “Na kraju, nisam mogao da verujem koliko je sve dobro ispalo. Bilo mi je potpuno fascinantno kako reaguju na istim mestima – Drew je čak i napravio pauzu na istom mestu. Zapravo, mislim da je ovako rezultat bio još bolji nego da sam ih zamolio da sviraju preko svojih sola. To bi bilo pomalo veštački”.

Pridruženi član benda na novom albumu je pijanista Gary Versace, dugogodišnji Hollenbeckov saradnik. “Gary i ja imamo srodne estetske nazore, tako da je ono što on svira na klaviru tačno ono što bih ja svirao kada bih bio dobar pijanista. Gary uvek pristupa muzici kao kompozitor i trudi se da njegove partiture zvuče komponovano, čak i kada one to nisu”, objašnjava Hollenbeck.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.