koromac

 

U najavi ogranizatora stoji: „Koromač su slovenački power sextet čija muzika se može opisati kao mešavina math-roka i punka, prožeta jazz i noise improvizacijama. Dinamika i energičnost njihovih kompozicija u punom svetlu dolazi do izražaja tek na live nastupima, gde su uz dva bubnjara i saksofon Koromač spremni da vas oduvaju svojim intenzitetom. Dolazeći iz hardcore pozadine, ljubielje ovog zvuka bi mogli podsetiti na Catharsis, dok bi jazzerima prve asocijacije bile na Gutbucket, Johna Zorna ili Matsa Gustafssona. Kvalitet ovog benda nije prosao nezapaženo ni kod nas, te je album završio na HellyCherry listi najboljih izdanja iz 2015. godine. Po svemu sudeći očekuje nas obećavajuć i vrlo dinamičan nastup.“

Kao podrška i uvod u koncert nastupiče i Popscotch radio DJ-evi, Kristian Hajder („Crack Snackle Pop“ emisija) i Marko Milićević („Lost in Forest“ emisija).

Popscotch internet radio je relativno novo ime na lokalnoj (osiromašenoj) radio sceni, koji je u kratkom roku uspostavio vrlo gustu programsku šemu. U formi specijalizovanih, tematskih programa koji idu prvo u radijskom vremenu, a kasnije na Mixcloud podcastima, Popscotch je san svakog muzičkog istraživača i sladokusca, sa težištem na edukaciji i promociji onoga što se slabo može čuti u radio sferi, kvalitetne nezavisne i undeground muzike, istorije elektronske i elektroakustične muzike, hibridnih formi elektronske muzike, manjih izdavačkih kuća, kolekcionarskih vinila i audiofilske arhive, novih tendencija u zvučnoj i improvizovanoj muzici.

„Lost in Forest“ je emisija koja nastoji da rezimira istoriju eksperimentalnog i avangardnog folka i organske elektronske muzike i locira šta se dešava u sadašnjosti, sa ciklusima kao što su folktronika, finski improvizovani folk, latinoameričke varijante (elektronski tango i bosanova i digitalna kumbija).

„Crack Snackle Pop“ je nastao iz prostog razloga, da isprati domaću scenu Balkana. Međutim na tom putešestviju je uspeo da iskopa i sačuva ono što je zaboravljeno, a i da se prilagodi novim zvukovima.

„Fijuk“ sajam se održava u klubu Imago CUK koji se nalazu unutar zgrade Doma Sindikata, Dečanska 14.  Cena ulaznice iznosi 150 dinara.

https://www.facebook.com/Popscotchradio/

https://www.facebook.com/events/987481348003942/

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.