Aruán Ortiz Orbiting Quartet ( SAD )

Nakon svog dolaska sa Kube u Njujork, Aruán Ortiz, mladi pijanista i violinista, privukao je pažnju ne samo prestonice džeza, već i celokupne svetske džez scene. Njegovi albumi „Alameda“ iz 2010. i „Orbiting“ iz 2012. godine, uvršćeni su u deset najboljih džez izdanja tih godina i ocenjeni sa po četiri zvezdice od strane kritičara britanskog magazina „Jazzwise“. Poslednji album koji je 2012. godine izdat pod nazivom „Banned in London“ ocenjen je sa pet zvezdica od strane kritičara BBC Jazz radija. Nastup džez kvarteta koji nosi ime „Aruán Ortiz Orbiting Quartet“ čine renomirani muzičari  Aruán Ortiz – klavir, Rez Abbasi – gitara , Sean Conly – bas, Eric McPherson – bubnjevi, a svirka je zakazana za 20. i 21. oktobar u džez klubu „Čekaonica“. Cena karte je 300 dinara po večeri.

Cigna & Ørum Von Spreckelsen Quartet ( Danska )

Još jedno gostovanje koje nam predstoji u oktobru jeste Cigna & Ørum Von Spreckelsen Quartet.  Ovaj kvartet okuplja džezere čiji je rad dobro poznat u Danskoj i Skandinaviji. Bend čine Erik Ørum Von Spreckelsen – klavir, Franesco Cigna – gitara, Graig Earle – bas i Tony Cigna – bubnjevi, a nastup je najavljen za 25. i 26. oktobar. Cena karte po večeri – 200 dinara.

Bushman’s Revenge  ( Norveška )

Norveški gitarski trio Bushman’s Revenge kombinuje džez/impruv iskustva ritam sekcije Rune Nergard/Gard Nilsen sa rok/metal interesovanjima gitariste Evena Heltea Hermansena. Njihova muzika – koju kritika ocenjuje kao tvrdu, tamnu i prljavu – jednako je inspirisana nasleđem Džimija Hendriksa i Black Sabbath, koliko i muzikom Orneta Kolmena i Alberta Ajlera. Dugogodišnji su ekskluzivci istaknute norveške avangardne produkcije Rune Grammofon, za koju su objavili pet (od šest) albuma. Nastup ovog benda je zakazan za 28.oktobar, a cena karte je 300 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.