OK World okuplja šest vrhunskih muzičara koji dolaze sa razičitih strana sveta. S obzirom da su svi muzičari koji učestvuju u ovom projektu, naročito Bugge i Shri gotovo konstantno angažovani, projekat OK World dostupan je za svega desetak koncerata u toku godine. Jedan od njih dogodiće se upravo u Beogradu, u prostoru Mikser House-a.

Bugi Veseltoft je proveo godine na turnejama predstavljajući svoje raznovrsne projekte ljubiteljima muzike širom sveta. Na putovanjima je upoznao brojne muzičare iz različitih zemalja ostvarujući sa njima saradnju sa neverovatnom lakoćom, bez obzira na kulturološke razlike.

Upravo ova iskustva su ga inspirisala da sa svojim dugogodišnjim prijateljem i saradnikom, britanskim multiinstrumentalistom indijskog porekla – Šrijem Sriramom (Shri Sriram), a pod pokroviteljstvom Oslo World Music festivala, pokrene projekat OK World u kojem su, pored ove dvojice sjajnih muzičara, i Kaled Jasin (Khaled Yassine), Amade Koza (Amade Cossa) i Vivek Radžagopalan (Vivek Rajagopalan) na udaraljkama, Hozemi Karmona (Josemi Carmona) na flamenko gitari i Asle Karstad inženjer zvuka.

Bugi je u Beogradu je nastupao dva puta, najpre u duetu sa Sidsel Endresen a zatim kao pridruženi član sastava Dvojac bez kormilara u serijalu Border-Line Sessions. U istom serijalu sa Dvojcem je nastupio i Šri (Shri).

Bugge Wesseltoft’s OK World će nastupiti u Mikser Houseu neposredno pošto će svečano otvoriti ovogodišnje, jubilarno 20. izdanje Oslo World Music festivala. Produkciju beogradskog koncerta potpisuju Mikser House i Multikultivator.

Karte se u pretprodaji mogu kupiti u Mikser Houseu i ostalim prodajnim mestima Eventima po ceni od 750.00 dinara ili po ceni od 950.00 dinara na ulazu.

 

 

Jedan komentar na “Bugge Wesseltoft u Beogradu”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.