32-BJF-logo

 

U saopštenju za medije stoji:

Najstariji i međunarodno najpriznatiji srpski džez festival, omiljen među domaćom publikom,  u svom 32. izdanju predstavlja i dalje nove tendencije u džez muzici iz svih krajeva sveta, kao i odabrane legende koje su udarile temelje savremenom shvatanju džeza. Ove godine stavljamo poseban naglasak na muzičare koji dolaze iz latinskih zemalja, od Italije do Portugalije. Sa ponosom predstavljamo neke od večnih umetnika, kao i neke od najboljih novih autora koji kreiraju zvuk džeza u ovom milenijumu. Svake godine postavljamo sebi nove zadatke i više ciljeve, sa namerom da budemo sve bolji i uspešniji, šireći uticaj najdugovečnijeg srpskog džez brenda po celoj Planeti. Uprkos godinama trajanja, duhom smo sve mlađi i aktuelniji, a to najbolje potvrđuje naša verna publika, koja se širi iz godine u godinu.

Podsetimo, 31. Beogradski džez festival održan je od 27. oktobra do 2. novembra 2015. godine, kao svojevrsno „okretanje novog poglavlja u istoriji festivala“, što je postavilo i nove smernice za format i program ove manifestacije.  Pod sloganom „Budućnost džeza“ nastavili smo istraživanje koje smo započeli još 2005. godine, te su se u programu našla nova lica, umetnici koji ranije nisu bili u Beogradu, ili nisu svirali na festivalu – po prvu put je glavna zbezda bila iz Japana: mlada Hiromi, koja je sa svojim Triom oduševila domaću publiku. Postavljen je i novi rekord u poseti sa blizu 10.000 ljubitelja džeza koji su posetili prošlogodišnji Beogradski džez festival. U okviru glavnog i pratećeg programa je učestvovalo 104 izvođača iz 17 zemalja, u okviru 21 sastava. O festivalu je, osim brojnih domaćih predstavnika medija, izveštavalo 17 novinara iz 9 zemalja: SAD, Velike Britanije, Holandije, Poljske, Letonije, Francuske, Španije, Rumunije i Makedonije.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja. Tradicionalno, BDŽF će i ove godine imati podršku  brojnih ambasada i inostranih kulturnih centara, kao i drugih pokrovitelja.

 

DSC_0231_2sVv

 

 

27.10.2016. Sava Centar

Avishai Cohen Trio

+ Bend iznenađenja

 

Jedna od najvećíh zvezda savremenog džeza, virtuoz na kontrabasu, Avishai Cohen dolazi iz Izraela, ali ima globalnu karijeru i najbolji je predstavnik ovogodišnjeg slogana Beogradskog džez festivala: Planet Jazz. Otkriće našeg festivala iz 2007, kad je oduševio publiku na Kolarcu, u međuvremenu je postao najreprezentativniji predstavnik savremene tendencije koja kombinuje džezerske ritmove i prefinjenost sa etničkim muzičkim motivima, na način koji privlači i slušaoce pop muzike. Avishai Cohen je istinska zvezda savremene muzike i dolazi nam u trenutku kad je na kreativnom vrhuncu.

 

28.10.2016. Sava Centar

Jack DeJohnette, Ravi Coltrane, Matt Garrison

Aziza featuring Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke, Eric Harland

 

Legendarni bubnjar Jack DeJohnette nikad nije nastupao u našoj zemlji i to je već dovoljan razlog za slavlje! Njegov novi trio okuplja dva velika, već dokazana talenta novije generacije, Ravija Coltranea i Matta Garrisona, koji sa sobom donose nomadski duh XXI veka. DeJohnetteova spirtualna perkusionistička istraživanja idu duboko u prošlost i poreklo afroameričke muzike, te je ovaj umetnički genije i dalje jedan od najznačajnijih mislilaca džeza. Svaki njegov koncert je avantura plemenite improvizacije, dodirujući samu suštinu ove muzike.

 

Oko projekta Aziza okupila se fantastična ekipa predvođena Dave Hollandom, jednim od najznačajnijih džez basista svih vremena. Umetnička postignuća svakog od njih već su deo enciklopedijskih obrada, pa se sa pravom može reći da je u pitanju najbolja supergrupa u džez muzici 2016. Potter je godinama najbolji saksofonista, Loueke gitarista, a Harland bubnjar u svim relevantnim izborima najboljih svetskih muzičara. Okružen nekim od najvećih talenata modernog džeza, Holland ne prestaje da iznenađuje, otkrivajući nam stalno šta sve džez može da bude.

 

 

Vaučer za komplet ulaznica Glavnog programa 32. BDŽF 26-30.oktobar 2016. /10 koncerata/

Cena: 3.500,00 dinara, ograničene količine.

Prodajno mesto: EVENTIM prodajna mreža

 

Vaučer za koncerte u Sava Centru 27. i 28. oktobra 2016. /4 koncerta/ 

Cena ulaznice za obe koncertne večeri: 2.500,00 dinara.

Prodajna mesta: EVENTIM prodajna mreža.

 

Pojedinačne ulaznice za koncerte u Sava centru 27. i 28. oktobra 2016.

I kategorija  2.000,00 dinara

II kategorija 1.500,00 dinara

III kategorija  1.200,00 dinara

(cenovne kategorije su iste i za koncerte 27. i 28. oktobra 2016. u SC)

Prodajna mesta: EVENTIM prodajna mreža i Blagajna Sava Centra.

 

 

 

 

 

6 komentara na “Beogradski džez festival 2016: prva imena glavnog programa i ulaznice”

  1. Bio pre dva dana u eventimu, kažu rasprodali smo karte od 3500 din. Ja reko „Kako kad je bio praznik?“, devojka kaže „Pa bilo je samo 10 kompleta. Dođi sutra, možda bude još.“ Dodjem sutra, nova cena 3950. Sad se pitam jel BJF poštuje svoju publiku 0.1% u skladu sa odnosom 10 kompleta po promo ceni prema „10.000 ljubitelja džeza koji su posetili prošlogodišnji Beogradski džez festival“?

  2. Prijatno se danas iznenadih 🙂
    São Paulo Underground 29.10.16. !!!
    Konacno da nas Rob Mazurek poseti posle vise od deset godina…

  3. Lepota! Jednom sam ih cuo pre par godina u Skoplju, razvalili – energija na maksimum, ne j*** zivu silu, sto bi ono rekli.. : D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.