vesti

31.08.2013.

Džez scena: Heineken Jazzaldia & Jazzfestival Saalfelden

U emisiji „Džez scena“ na drugom programu Radio Beograda, u subotu 31. avgusta u 16h, biće napravljen osvrt na ovogodišnje izdanje Heineken Jazzaldia Festivala u San Sebastijanu i džez festivala u austrijskom Saalfeldenu

Keiji Haino / Jazz Festival Saalfelden

 

Festival Heineken Jazzaldia je najveća džez manifestacija u Španiji. Ovog leta imali su posebnu čast da budu jedini grad u Evropi u kome će Džon Zorn održati Masada Maraton. Osim njega, na ovogodišnjem izdanju predstavili su se, između ostalih, i Li Konic, koji je dobio nagradu festivala za posebne zasluge u džezu, Dajana Krol, Gregori Porter, Robert Glasper Eksperiment, Vidžej Ajer trio, Svolou kvintet, Agusti Fernandez Aurora Trio, Dejv Daglas kvintet, Matija Dedić trio, Jun Sun Nah, Hiromi, Maja Homburger i Beri Gaj.

Jazzfest Saalfelden je prestižna austrijska manifestacija na kojoj se predstavljaju sastavi i solisti avangardnije džez orijentacije, sa velikim brojem svetskih i evropskih premijernih programa. U drugom delu emisije Džez scena, počećemo priču o ovom izuzetno zanimljivom događaju, uz snimke nekoliko umetnika koji su nastupali na programu „Kratki rezovi“.

Autor i voditelj emisije je Vojislav Pantić.

 

 

Tagovi: , , , ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.