Program će sadržati radionice improvizovane muzike, otvorene probe sa lokalnim, zainteresovanim muzičarima i zajednički koncert predstavnika Umlaut Recordsa i lokalnih muzičara 1. septembra u 21h u Materra Mestu (Futoška 66)

Pierre Borel je improvizator, kompozitor i saksofonista. Rođen je u Parizu 1987. Radi na polju eksperimentalne i improvizovane muzike. Živi u Berlinu od 2007. godine i nastupao je u nekoliko evropskih zemalja, Japanu i Americi. Masterirao je na džez insititutu u Berlinu i studira filozofiju u Parizu. Zajedno sa Florianom Bergmannom i Hannesom Lingensom organizuje Umlaut Berlin festival (održanog prvi put 2009.), i član je evropskog kolektiva Umlaut.

Joel Grip je kontrabasista, muzički producent i ima bitnu ulogu u savremenoj sceni improvizovane muzike u Evropi. Jedan je od osnivača izdavačke kuće Umlaut koja pruža otvoren prostor za kreativne forme raznovrsnih muzičkih kolektiva. Osim nastupa sa kolektivima poput Peeping Tom, Kege Snö, Eve R. Trio, Je Suis! ili SNUS, Joelova muzika se može čuti i u solo, duo formaciji, ili pak većim improvizatorskim kolektivima i to u Evropi, Americi i Aziji. Pored rada u muzičkom kontekstu, ostvaruje saradnju sa savremenim buto plesačima, umetnicima, pesnicima i režiserima.

Antonin Gerbal je bubnjar i član Umlaut Records kolektiva. Učestvovao je na nekoliko značajnih projekata i izdanja ove etikete: r.mutt, Nelsons Jacket, Umlaut Big Band, Boperation – Peeping Tom itd.

 

Projekat je realizovan kao 51. po redu koncert serijala „Improstor“, koji novosadskoj publici predstavlja savremene autore i izvođače džeza i improvizovane muzike.

Za više informacija o programu/ mogućnosti učestvovanja na radionici pišite na info@knapns.org.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.