Branko Popović Svi zainteresovani mogu doći u četvrtak 1. jula u 19 časova u veliku salu Fakulteta muzičke umetnosti (Kralja Milana 50) i pohađati radionicu, a ulaz je slobodan. Nakon prošlogodišnjeg gostovanja u okviru World Scholarship Tour (12-17. oktobar), ovo je drugi put da Berklijevi predavači posećuju Beograd, ovoga puta predstavljajući program Visiting Artist.

Branko Popović je student Odseka za perkusije na Berklee College of Music i ovogodišnji dobitnik najprestižnije nagrade na ovom odseku „Avedis Zildjian Endowed Scholarship Award”, a kliniku će voditi uz klavirsku podršku džez pijaniste Dimitrija Vasiljevića, takođe studenta čuvenog bostonskog koledža.

Popović je rođen u Valjevu 1981. godine. Prvi zapažen džez angažman imao je u The Belgrade Dixieland Orchestra, čiji je član bio od 2004. do 2007. godine. Sa Vasiljevićem 2005. osniva džez-fjužn bend Neo Instinct, 2006. polaže audiciju za Berkli i 2007. odlazi u Boston. Tamo sarađuje sa imenima kao što su Kim Plainfield, Jon Hazilla, Ralph Peterson, Yoron Israel, Mike Mangini, Dave DiCenso, Kenwood Dennard, Rod Morgenstain, Mark Walker, Eguie Castrillo, Jamey Haddad, Skip Hadden, Terri Lyne Carrington, Steve Wilkes, Bertram Lehmann, i drugi.

Organizator programa je Multikultivator – Servis za razvoj kulture i umetnosti iz Beograda, u saradnji sa FMU i uz podršku opštine Savski venac.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.