97 plakat copy (1)

 

97. Rođendan džeza u Akademiji 28 jedinstvena je kulturna manifestacija u svetu, kojom se tradicionalno, već osam godina zaredom, proslavlja dan kada je izdata prva džez ploča. Ovaj dvodnevni festival ranog džeza-diksilenda, ove godine zasluženo nosi epitet međunarodni, jer će pored imena domaće džez scene, po prvi put na ovim prostorima, ekskluzivno nastupiti norveški džez sastav Norsk Linie zvezde ovogodišnjeg rođendana.(http://norsklinie.com/).

Tradicionalno, nosioci glavnog festivalskog programa su The Belgrade Dixieland Orchestra, pored kojih će nastupiti i kvartet profesora džeza – Jazz Pro Kvartet, kao i naši najmlađi džezeri iz muzičke škole „Stanković“ – Deca jazza.

Ove godine, u vidu pratećeg programa festivala pod nazivom Jazz knjižara, u Galeriji Akademije 28 posetioci će imati prilike da po povoljnim uslovima kupe tematski orijentisana izdanja koja se tiču džeza, ali i muzike uopšte. U okviru Jazz knjižare, od 26.02. do 01.03. predstaviće se izdavačke kuće Clio i Utopija.

Festival ranog džeza, 97. rođendan jazza, održava se i ove godine u Klubu Akademije 28 (Nemanjina 28, Beograd) 26. i 27. februara, sa početkom u 20h, a njegov logičan nastavak, i deo ciklusa februarskih džez koncerata u Akademiji 28, biće dva dodatna koncerta: 28. februara od 22h nastupiće Jovan Maljoković, a 1. marta, u isto vreme, očekuje nas Katarina Jurić Kvartet (Hrvatska).

Tokom prethodnih godina, na festivalu džeza u Akademiji 28, nastupilo je preko 30 različitih izvođača, iz zemlje i iz inostranstva, a oko 1.000 ljudi poseti festival svake godine. Zbog svega toga, festival Rođendan jazza visoko se pozicionirao na mapi muzičkih i festivalskih događaja u zemlji.

Ulaz na festival kao i na sve prateće programe je besplatan.  Rezervacije se vrše putem telefona: 3619 342.

 

 

SATNICA:

.
26. februar

  • 20h – The Belgrade Dixieland Orchestra

  • 23h – Deca jazza I

 

27. februar

  • 20h – Deca jazza II

  • 21h – Jazz pro Kvartet

  • 22h – Norsk Linie

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.