Hot club of Belgrade
Hot club of Belgrade

.

3. april – “Afrique Mon Afrique”

 

U okviru programa „Afrique mon Afrique” nastupiće specijalni gosti: Kemo Sundiulu Sisoko, umetnik iz Senegala koji svira koru (afrička harfa sa 21 žicom), Igor Vincetić (perkusije) i Lisleinis Mesa Rivero, plesačica sa Kube. Ulaznica za ovaj događaj se može kupiti svakog dana na sceni “Das Boot” od 9 – 20h, po ceni od 300 dinara.

Kemo Sundiulu Sisoko je rođen u Senegalu u čuvenoj muzičkoj porodici. Svira koru (afrička harfa sa 21 žicom), kao i udaračke instrumente – đembe, dundun i sabar. Sisoko takođe peva, igra i pravi koreografije mešajući različite zapadno-afričke kulture.

Odrastao je u autentičnom muzičkom okruženju, kao unuk Sundiulu Sisoka, kralja kore. Od najranijeg detinjstva pratio je korake svojih predaka. Svoju prvu turneju imao je 1985. u Norveškoj. Sisoko je 1987. postao član Ballet des Ambassadeurs du Senegal kog vodi Pol Žanzu, a nakon toga pridružio se grupi Roy Bax pod vođstvom Seku Mbaja.

Tokom dvanaest godina svirao je i bio umetnički direktor Ballets d’Afrique Noire, zajedno sa Mamadu Mansur Guejem. Sisoko se 2002. preselio u Pariz i osnovao sopstvenu grupu Doman-Doman (u prevodu – korak po korak ). Zahvaljujući svom velikom iskustvu, sa Doman–Doman izvodio je razne spektakle kako u Francuskoj, tako i po celoj Evropi. U Parizu je 2007. osnovao sopstveno udruženje Nion Dema (solidarnost) i promovisao afričku muziku i ples, držao časove đembea, koncerte i radionice. Kemo živi i radi u Švedskoj, gde je sa svojom suprugom osnovao grupu Badin Dioko.

 

10. april – Jazz Cats

 

 • Aleksandar Bahun – klavir
 • Kristijan Mlačak – saksofon
 • Milan Pavković – kontrabas
 • Peđa Milutinović – bubnjevi
 • Uroš Šećerov – perkusije

 

Sastav Jazz Cats čine vrsni džez muzičari iz različitih krajeva Srbije, koji su se okupili oko zajedničke ljubavi prema džezu, a sa ciljem da sa publikom podele uživanje u originalnim interpretacijama kompozicija poznatih muzičara: Majkla Brekera, Fredija Habarda, Roja Hargruva i drugih. Na koncertu u okviru džez scene „Friday Nights at Apolo“ sviraće kompozicije u džez, gruv i fank aranžmanima.

 

12. april – Hot Club of Belgrade

 

 • Branko Maćić – solo gitara
 • Filip Krumes – violina
 • Momir Stanišić – ritam gitara
 • Vladimir Nikić – kontrabas

 

Hot Club of Belgrade gaji manouche jazz, stil koji je u Francuskoj nastao na fuziji muzike roma zapadne evrope i američkog džeza sa početka prošlog veka, a čiji su rodonačelnici gitarista Đango Rajnhart i violinista Stefan Grapeli. Kao jedan od najvažnijih predstavnika ovog muzičkog pravca u regionu, bend bazira svoj repertoar kako na standardima džez, sving i džipsi muzike, tako i na autorskim kompozicijama. “Hot Club of Belgrade” je u poslednjih nekoliko godina  veoma aktivan na našoj koncertnoj i klupskoj sceni, a pre par godina je na “Jazzycolors” festivalu u Parizu doživeo ovacije publike. Do sada su izdali dva CD albuma, a treći je u pripremi.

 

13. april – Jazz Jevremova – Ulica susreta

 

12-14h – DJ Miljko: swing, bee-bop na pločama

 

14-15h – Alex & The Fergusons

 • Aleksandra Bijelić Aleksijević – vokal
 • Aleksandar Jaćimović – tenor saksofon
 • Ivan Aleksijević – klavir
 • Milan Pavković – kontrabas
 • Petar Radmilović – bubnjevi

Neverovatna lakoća muziciranja, u tri reči, opisaće nam ovu mladu, svežu pojavu na našem pomalo uspavanom džez nebu. Aleksandra Bijelić Aleksijević sa svojim sastavom koji čine seniori domaće džez scene, nudi nam umivene melodije i rime poznatih džez i pop standarda, pažljivo odabrane i znalački izvedene.

 

15-16h – Serbian Jazz, Bre!

 • Ivan Grlić – visual art, vj
 • Aleksandar Jovanović Šljuka – kompozitor, aranžer, klavir, sintisajzer
 • Filip Krumes – violina
 • Marko Fabry – bas gitara
 • Aleksandar Cvetković – bubnjevi
 • Uroš Šećerov – udaraljke

„Serbian Jazz, Bre!” je multimedijalni pojekat  fotografa Ivana Grlića, koji se bazira na spoju dve umetnosti – muzike i fotografije. Specifičan izraz osmišljen je sa ciljem da se zvukom i slikom oslika stilski raznovrstan trag mnogobrojnih umetnika koji su stvarali u različitim periodima istorijskog razvoja srpskog džeza. Imajući u vidu inspirisanost srpskih džez stvaralaca tradicionalnim pristupom džezu, modernijim smernicama u ovom žanru, ali i folklornim muzičkim blagom našeg podneblja, logična je objedinjenost ovih elemenata u muzici sastava „Serbian Jazz, Bre!”, koga čine muzičari svesni stilskog bogatstva džez žanra u Srbiji. Integralni deo performansa čini video rad kojim se autor i inicijator projekta, fotograf Ivan Grlić, predstavlja u ulozi Vj-a.

 

16-17h – Tetratones

Samoinovacija i testiranje sopstvenih granica kreativnosti je svakako jedan od ciljeva misije ovog muzičkog sastava. Od svinga do blinga, ovo će muzički probuditi i pokrenuti vašu maštu. Muzički sastav Tetratones svojoj publici približava zvuke džeza, brazilske poetike i pop melodija u urbanim aranžmanima. Svaki koncert je svojevrsno muzičko putovanje oko sveta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.