danilo perez Novi institut na bostonskom Berklee College of Music biće fokusiran na poboljšavanje kreativnosti i razvijanje zajedništva kroz niz raznovrsnih projekata, a među predavačima će se naći Joe Lovano, Terri Lyne Carrington, George Garzone, Bill Pierce, Jamey Haddad i Allan Chase.

Pored klasičnih muzičkih predavanja, studenti će putovati i svirati na festivalima u Panami, Portoriku i drugim zemljama, gde će snimati autorske materijale u studiju. Takođe, radiće sa decom u Bostonu i ostalim gradovima u kojima budu nastupali. Izvršni direktor programa, Marco Pignataro, naglašava će studenti razvijati discipline koje će im pomoći da postanu uzori novim generacijama muzičara. Jedna od stavki ovog projekta biće i obezbeđivanje interaktivnih iskustava u neobičnim okruženjima, poput džungle ili šume, kako bi se podigla i ekološka svest.

Berklee je odabrao 14 studenata za prvu klasu, čija predavanja počinju ovog meseca. Polaznici su odabrani na osnovu audicije i intervjua, a pored muzičkih, u igri su bili i drugi kriterijumi, poput socijalne svesti i otvorenosti za druge umetničke discipline.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.