mose allison ”Bio je uporan, sve vreme me je zvao”, rekao je 82-ogodišnji pijanista i pevač Mose Allison za Joea Henryja, koji je ove godine dobio dve Gremi nominacije – za produkciju albuma Allena Toussainta The Bright Mississippi i Ramblin’ Jack Elliottovog A Stranger Here. ”Na kraju sam konačno rekao sebi – ’Pa, nek’ ide život, odavno nisam snimio nijednu ploču’ ”.

Henry je rekao kako nikada ranije nije odvojio toliko vremena da izgura neki projekat. ”Mose ne čita mejlove, pa sam počeo da pišem dugačka pisma koja bi mu Audre (Allisonova žena) ostavljala na stolu pred doručak. To je bilo nešto poput pisane kampanje”, objašnjava Henry.

Album The Way Of The World pojaviće se u prodaji u martu na etiketi Anti- Records, a producent ovog izdanja je upravo Joe Henry. Obojica najavljuju da će se Allison – autor koji je bio nepresušni izvor inspiracije velikanima popularne muzike poput The Rolling Stones, Yardbirs, Johna Mayalla, Who, i mnogih drugih – predstaviti u drugačijem svetlu od onog na koje je navikao svoju publiku.

“Mislim da Allison nikada nije snimio ploču sa akustičnim gitarama i mandolinom, i dopala mi se ideja da ove instrumente postavim uz, recimo, tenor saksofon”, kaže Henry. “ Ovakav pristup izmiče žanrovskim odrednicama, što je karakteristično za čitavu Moseovu karijeru. Na neki način, on je uvek bio previše bluziran za džez puriste, i previše džeziran za bluz čistunce”, dodaje on.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.