Legenda hrvatske i jugoslovenske džez scene Boško Petrović objavio je ovo izdanje povodom proslave 75. rođendana, 50 godina otkako je osnovao Zagrebački džez kvartet i 20 godina B.P. kluba.

B.P. Collection čini presek rada njegove muzičke karijere. Na prvom CD-u pod nazivom Feel so fine! nalaze se numere u kojima Boško Petrović sarađuje sa svojim prijateljima, svetski poznatim muzičarima (Big Joe Turner, Clark Terry, Kenny Drew i mnogi drugi). Drugi CD, BP Club after dark, sadrži 12 numera u kojima Boško Petrović svira sa gitaristom Joeom Passom, u formacijama od dua do kvinteta, zajedno sa gudačima.

With pain i was born je naziv trećeg CD-a, na kome se nalazi koncertni snimak Boško Petrović Trija (Primož Grašič – gitara, Mario Mavrin – bas), održanog u Studiju M 2002. godine. Četvrti CD, Round Midnight, sadrži 13 džez standarda poput Round Midnight, Misty, Zagreb by Night i drugih, u izvođenju Boška Petrovića i Big Benda RTV Slovenije, pod dirigentskom palicom Lojzeta Krajnčana.

Ovo izdanje se od 12. juna prodaje u Jugotonovim radnjama u Beogradu (Nušićeva 27) i Subotici (Matka Vukovića 5), a cena je 1150 dinara. Kolekcija u obliku knjige sadrži i preko 40 stranica sa svim pojedinostima o životu i radu Boška Petrovića, koje su napisali novinari i muzičkih kritičari Aleksandar Dragaš, Dražen Vrdoljak i Davor Hrvoj.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.