Jasna Jovićević Quinary je muzički kolektiv otvaren ka novim formama umetničkih istraživanja i improvizacijama, i to putem savremenog izraza i inovativnih kompozicija baziranih na susretu duvačkih instrumenata i gudačkog kvarteta. Kompozicije svojom formom i svojim tokom spadaju u savremenu i džez muziku 21. veka. Kolektivni izraz koji Jasna Jovićević Quinary stvara je ogledalo zajedništva i saosećanja u izuzetnim vremenima i iskustvima kroz koja svi prolazimo. Quinary prvi put svira u Subotici!

Članovi sastava su muzičari koji rade u različitim muzičkim disciplinama, ali su u velikoj meri jedinstveni i posvećeni ovom specifičnom ansamblu: Jasna Jovićević (kompozicija, saksofoni, bas klarinet, spacedrum, flauta),  Filip Krumes (violina), Rastko Popović (viola), Pavle Popović (violončelo) i Milan Nikolić (kontrabas). Gost koncerta je Bojan Bojić!


Tokom večeri Jasna Jovićević će predstaviti svoju novu autorsku muziku i knjigu “Spomenar ženskog iskustva“, koja sadrži radove palićkih i subotičkih umetnica i stručnjakinja. Ovaj projekat dobio je podršku od strane Švajcarske vlade, u okviru projekta “Kultura za demokratiju”, koji sporovodi Hartefakt fond.
Ulaz na koncert i promociju publikacije je besplatan.

Sledeći koncert u najavi:
23. mart 2024, KDSZ
CEASE FIRE!
(US, NL, GR, RS)John Dikeman – tenor sax, Giotis Damianidis – gitara,
Petros Damianidis – kontrabas, Aleksandar Škorić – bubnjevi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.