Ian-Siegal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Renomirano stecište ljubitelja bluza i roka, klub Kuglaš, predstaviće u subotu, 25. juna svoju novu salu nazvanu jednostavno – Kuglaš Concert Hall”, stoji u promo saopštenju. Koncert počinje u 21.30h, vrata će biti otvorena u 20h, a adresa je ista – Đušina 5. Ulaznice su u pretprodaji i po ceni od 1.000 dinara mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine i u Muzičkoj radnji Triumvirate.

Ian Siegal je stalni gost svih značajnih evropskih bluz i džez festivala, do sada je objavio šest albuma sa uglavnom sopstvenim kompozicijama, a njegov pretposlednji CD Broadside prestižni britanski magazin Mojo proglasio je za bluz album 2009. godine. Ian je svoj vokalni izraz razvio pod velikim uticajem Toma Waitsa i Howlin Wolfa, a gitarom pokriva veoma široko područje, od predratnog kantri bluza, preko slajd stila Muddyja Watersa do vrlo savremenih izleta u “roots” rok i soul.

“Poseban pečat njegovoj muzici daje njegov autorski rad koji otkriva ogroman spektar muzičkih interesovanja, i vrlo često ga iz područja bluza odvodi na teren danas veoma cenjene Amerikane. Iznad svega toga stoji Ianov “živi” nastup, enormna količina energije i emocija koje isporučuje publici i uvek poneka nepredvidiva pesma iz njegovog neograničenog repertoara u šta se beogradska publika mogla uveriti u više navrata u poslednjih 7-8 godina u našem gradu”, dodaje organizator.

Novi album Iana Siegala The Skinny, snimljen u Misisipiju a sinovima legendarnih RL Burnsidea, Junior Kimrougha i Bobbyja Blanda, u produkciji Codyja Dickinsona, predstavlja korak dalje u istraživanju tradicionalnih američkih muzičkih formi. Insistiranje na jednoakordnom bluzu hipnotičkog ritma, karakterističnom za oblast severnog Misisipija, približava Iana Siegala zvuku njegovih uzora i najverovatnije usmerava njegovu karijeru ka američkom tržištu. Ovog puta Ian Siegal dolazi sa svojim matičnim, britanskim bandom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.