Howard Curtis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Afro-američko nasleđe predstavlja jedan od konstitutivnih činilaca kulture SAD. U tim okvirima, afro-američka muzika kao planetarno prepoznatljiv fenomen uticao je ne samo na stvaranje brojnih muzičkih pravaca, već i na muzičku industriju uopšte. Kao složen koncept koji u sebi sadrži varijetet zvučnog i vizuelnog materijala program AFRAM će predstaviti publici muzička raskršća afro-američkog potkulturnog i kulturnog miljea. Muzički i vizuelni program će se održavati na tri punkta u bašti i na jednom punktu u enterijeru Muzeja čime će biti predočen istorijski razvoj i nove tendencije afro-američke muzike”, navodi se u saopštenju organizatora.

Autori programa su Jelena Jovović (muzička koncepcija) i Narcisa Knežević-Šijan (vizuelna koncepcija). Tribinu će voditi Howard Curtis (redovni profesor Universität fur Musik and Darstellende Kunst Graz – šef odseka za džez bubnjeve) i Greg DeCuir (sineasta, doktorant FDU).

DJ-evi: Željko Kerleta i Vladimir Đelić Ćile

Umetnička instalacija: Zoran Naskovski

Veče posvećeno afro-američkoj muzici je deo programa Afro festivala, koji će se održati od 10-12. juna u Muzeju afričke umetnosti. Kompletan program možete pogledati na zvaničnoj internet prezentaciji ovog muzeja.

Ulaz je besplatan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.