Lollo Meier potiče iz porodice čuvenih muzičara – između ostalih, njegovi bliski rođaci su i Stochelo Rosenberg i Fapy Lafertin. Odrastao je i bukvalno na glavnoj struji jedinog džez stila nastalog van Amerike, a čije se težište i zahvaljujući njemu sve više iz Francuske premešta u Holandiju.

Osim što je vrhunski gitarista, Meier je vanserijski kompozitor i aranžer. U konkurenciji 15.000 kompozicija pristiglih iz celog sveta na  International Song Writing competition u Nešvilu (SAD), Meierova „Melody for Le QuecumBar“ je sa počasnim statusom ušla među 200 najboljih.

Osim originalnih kompozicija Meier na repertoaru ima i manje poznate numere rodonačalnika ovog pravca Djanga Reinhardta, koje u izvođenju Meierovog sastava deluje sasvim sveže i posle 80 godina od nastanka, a u to se uverila publika na koncertima i festivalima širom sveta.

Zaveštanje Djanga Reinhardta Lollo Meier nastavlja i kao veoma priznati pedagog kroz workshopove, ali i putem prve online Gypsy swing akademije www.gypsyjazzacademy.com.

 

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.