Zvezde večeri nam ovog puta dolaze iz srca njujorške downtown muzičke scene. Annie Gosfield, dobitnica prestižnih internacionalnih nagrada, kompozitorka čija su dela izvodila najveća imena savremene i eksperimentalne muzike, pijanistkinja i improvizatorka.  Njeni tekstovi su objavljeni u NY Times-u , kao i u legendarnoj ediciji „Arcana“ Johna Zorna. Annie u svom radu teži prikazivanju lepote ne-muzičkih zvukova, stavljajući akcenat na industrijske i raštimovane zvuke, bogat korpus udaraljki, proširene instrumentalne tehnike i elektroniku.

Chris Cutler, legedarni perkusionista i bubnjar, osnivač i član avangardnih sastava Henry Cow, Pere Ubu, Art Bears i News from Babel, saradjivao je u svojoj bogatoj karijeri sa takvim muzičarima kao što su Fred Frith, Zeena Parkins, The Residents, Evan Parker. Roger Kleier je električni gitarista i kompozitor, čija muzička mašta predstavlja jedinstvenu kombinaciju eksperimentalne, džez i rok muzike.

Muzičari Kolektiva ImprovE će se 15.maja sa gostima upustiti u ‘site specific’ avanturu slobodne improvizacije. Različiti akustični prostori na tri nivoa kulturnog centra Parobrod,  poslužiće kao inspiracija za tri različita instrumentalna dueta Njujork-Beograd, unutar muzičkog narativa koji bi se mogao protumačiti kao id (podrum), ego (prizemlje) i super-ego (sprat).

Na sledećem koncertu 16.maja, u okviru Ring Ring festivala, u Kulturnom centru Rex, Njujorčani će nastupiti kao trio, a izvešće koncept-kompoziciju Annie Gosfield pod nazivom EWA7.

Koncert 15.maja u Parobrodu počinje tačno u 21h, a ulaz je 250 dinara.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.