Na koncertu će nastupiti: Richard Barrett – elektronika; Andrea Berendika – flauta; Igor Čubrilović – live audio mix; Đorđe Marković – preparirana električna gitara; Rastko Popović – električna viola, elektronika; Manja Ristić – violina; Teodora Stepančić – ozvučeni objekti; Milana Zarić – harfa, udaraljke; Rodrigo Guzman Cazares – live video.

15. decembra, kolektiv ImprovE slavi svoju prvu godišnjicu. Dvanaest proteklih koncerata, obeležili su beogradsku scenu umetničke muzike i pokrenuli proces oživljavanja konceptualnog muzičkog performansa u sferi improvizacione elektro-akustike. Inicijativa je stvorila nov prostor za učestale lokalne i internacionalne saradnje.

Kolektiv ImprovE je do sada organizovao događaje u Domu Omladine, UK Parobrod, KC Dragstor, U10 galeriji, Kuci Kralja Petra, INEX Filmu i KC Rexu, uključivši u svoj godišnji program zvezde poput Chrisa Cutlera, međunarodne improvizatore i kompozitore kao što su Robert Piotrowitz, Yedo Gibson, Annie Gosfield, Vincent Barras, Jaques Demierre i Irena Tomažin.

Više od 20 domaćih autora instrumentalista i elektroničara, sound-art i savremenih kompozitora, konceptualista i vizuelnih umetnika bili su glavni pokretači i prave zvezde ImprovE događaja u protekloj godini.

Ovog meseca, ImprovE kolektiv organizuje uzbudljivi muzički eksperiment, u prostoru KM8 u ulici Kraljevica Marka, u saradnji sa projektom Urban Inkubator, koji je već nekoliko godina kulturno aktivan na području Savamale u Beogradu.

Na programu je prava improv-ekstravaganca. Sedmoro muzičara će svirati u različitim prostorijama, dok će se u centralnoj sobi odvijati live mix audio i video signala.

Richard Barrett, jedan od vodećih britanskih kompozitora i improvizatora, predvodiće ansambl u kome će se po prvi put okupiti Andrea Berendika (alt, pikolo, flauta, saksofon), Đorđe Marković ( električna preparirana gitara), Rastko Popović (električna viola), Manja Ristić (violina), Teodora Stepančić (ozvučeni objekti, igračke) i Milana Zarić (harfa, udaraljke). Miks će uživo raditi Igor Čubrilović. Za video će biti zadužen gost iz Meksika, Rodrigo Guzman Cazares.

.

 

www.i2.rs
http://improve2.bandcamp.com/

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.