“U pitanju je prvi celoviti diskografski projekat u Srbiji sa starom gradskom muzikom, rearanžiranoj u stilu diksilenda”, navodi se u saopštenju za novinare. Program počinje pres konferencijom zakazanom za 13h, na kojoj će govoriti Vladimir Racković (frontmen The Belgrade Dixieland Orchestra) i Nenad Janjić (izdavač, „Balkan Music World GmbH”), sa gostima.

Drugi deo programa predstavlja koncertna promocija albuma  – nastup The Belgrade Dixieland Orchestra, u klubu „Akademija 28“ od 22 časa.

U saopštenju je album opisan sledećim rečima:

Peto po redu diskografsko izdanje, album “Nacionalno blago” nastao je, prevashodno, iz želje da se džez približi običnom slušaocu, ali i da se putem džez izraza,  strani slušaoci upoznaju sa našom starom, gradskom muzikom. Ona, kao takva, zaslužuje posebno kulturološko uvažavanje i tretman kakav u ova vremena ima samo naše ruralno, etnomuzikološko nasleđe. Važno je znati da je starogradska muzika na Balkanu nastajala u potpuno isto vreme  kada i džez, na sasvim drugom kraju planete.

U projektu “Nacionalno blago” učestvovali su svi članovi koji su za proteklih 12 godina postojanja prošli kroz Beogradski Diksilend Orkestar, ukupno njih 12. Sam CD ima 12 kompozicija i sve su instrumentalnog karaktera. Izdavač je švajcarska diskografska kompanija „Balkan Music World“ koja se u međunarodnom okruženju zalaže za očuvanje naše vekovne muzičke tradicije, i za koju je Orkestar već objavio svoj prethodni CD, “What a Dixie We Have in Gospel”.

Ulaz je slobodan. Rezervacije stolova su moguće putem broja telefona: 011 36 19 342.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.