Pančevo All Stars

 

Sastav Pančevo All Stars čine: Ivan Aleksijević (klavir), Vladimir Nikić (bas), Filip Krumes (violina), Kristijan Mlačak (saksofon), Aleksandra Bijelić Aleksijević (vokal), Dušan Ivanišević (bubnjevi).

Poslednjeg petka u mesecu, 28. februara od 21 čas, nastupiće Dušan Ivanišević Kvartet u sastavu: Sava Miletić (klavir), Luka Ignjatović (saksofon), Milan Pavković (kontrabas), Dušan Ivanišević (bubnjevi).

Ulaz na koncerte je besplatan.

 

Pančevo All Stars:

Sastav Pančevo All Stars nastao je na inicijativu Dušana Ivaniševića, umetničkog direktora Pančevačkog Jazz Festivala i publika je imala prilike da ih čuje na 15. festivalu, održanom 2012. godine u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Kao što je primetio kritičar Vojislav Pantić, sastav okuplja pančevačke muzičare različitih generacija i stilskih stremljenja, sastavljajući džez razglednicu grada sa “neverovatnim brojem kvalitetnih instrumentalista/solista po glavi stanovnika”.

Dušan Ivanišević:

Dušan Ivanišević rođen je u Pančevu. Nižu i srednju muzičku školu “Stanković” završio je u klasi prof. Miroslava Karlovića. U to vreme aktivno je svirao u lokalnim džez i rok sastavima, i nastupao kao perkusionista u Beogradskoj filharmoniji. Pohađao je džez studije u Gracu, gde je i magistrirao. Svirao je u zemlji i inostranstvu sa poznatim svetskim džez muzičarima. Radi kao profesor džez bubnjeva na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Dugogodišnji je umetnički direktor Pančevačkog Jazz festivala. „Dušan Ivanišević Kvartet“ neguje otvorenu formu svirajući džez standardne u originalnim, slobodnim aranžmanima.

 

 

Dom omladine Pančevo i Kulturni centar Pančeva uspostavili su saradnju povodom novog muzičkog programa koji će se naći na repertoaru dvorane “Apolo” počev od druge polovine februara meseca. Reč je o osnivanju nove džez scene u Pančevu pod nazivom “Friday nights at Apolo” i koncertima džez sastava koji će se kontinuirano održavati svakog petka u dvorani, sa početkom u 21 čas. Ulaz na sve programe džez scene je besplatan.

Ovakva saradnja dve ustanove kulture nastala je pažljivim osluškivanjem pančevačke publike, koja je zahvaljujući “Pančevačkom Jazz Festivalu” koji se više od šesnaest godina održava u gradu, kao i brojnim školovanim džez muzičarima koji žive i rade u Pančevu, izrazila želju za organizovanjem većeg broja ovakvih sadržaja. Otvaranjem nove dvorane “Apolo” Doma omladine Pančevo, stekli su se uslovi za kontinuirano održavanje džez koncerata.

Ime nove džez scene “Friday nights at Apolo” izabrano je u čast džez muzičara Majka Sterna, koji je gostovao na “Pančevačkom Jazz festivalu” 2011. godine, i njegove pesme “Friday Night At The Cadillac Club”.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.