vesti

7.05.2014.

“Serbian Jazz, Bre!” u Belgiji

Multimedijalni projekat “Serbian Jazz Bre!” predstaviće se 10. maja u belgijskom gradu Lijež u okviru džez festivala “Jazz à Liège”

SJB

 

Započet foto-portretima najznačajnijih srpskih džez muzičara, “Serbian jazz Bre!” projekat je osnivanjem muzičkog benda postavio specifičan umetnički izraz, koji je do sada predstavljen u više gradova i zemalja.

U pitanju je deo projekta „Serbian bre“ započetog još 2001. godine. U okviru projekta je 2011.godine predstavljena foto-monografija „Serbian Soul, Bre!“, 2012. godine foto-monografija “Serbian Jazz, Bre!“, a 2013. prvi istoimeni audio CD.

Tokom prethodne dve godine objavljena je knjiga u izdanju Službenog glasnika, koja je imala promociju u više od dvadeset gradova u četiri zemlje. Autorski audio CD je obavljen u junu 2013. godine, nakon čega je usledio niz koncerata u zemlji i inostranstvu (Jazz Ralley Luxembourg, Dunav Fest Beograd, Novosadski Jazz Festival, Jazzibar Kraljevo…).

Time su postavljene osnove muzičkog izraza koji donosi 12 autorskih kompozicija, kao i džez aranžmane tradicionalnih kompozicija sa naših prostora. Integralan deo koncertnog performansa čini i video rad u realnom vremenu, kojim se autor i inicijator projekta fotograf Ivan Grlić predstavlja u ulozi video-džokeja.

 

 

Tagovi: ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.