SJB

 

Započet foto-portretima najznačajnijih srpskih džez muzičara, “Serbian jazz Bre!” projekat je osnivanjem muzičkog benda postavio specifičan umetnički izraz, koji je do sada predstavljen u više gradova i zemalja.

U pitanju je deo projekta „Serbian bre“ započetog još 2001. godine. U okviru projekta je 2011.godine predstavljena foto-monografija „Serbian Soul, Bre!“, 2012. godine foto-monografija “Serbian Jazz, Bre!“, a 2013. prvi istoimeni audio CD.

Tokom prethodne dve godine objavljena je knjiga u izdanju Službenog glasnika, koja je imala promociju u više od dvadeset gradova u četiri zemlje. Autorski audio CD je obavljen u junu 2013. godine, nakon čega je usledio niz koncerata u zemlji i inostranstvu (Jazz Ralley Luxembourg, Dunav Fest Beograd, Novosadski Jazz Festival, Jazzibar Kraljevo…).

Time su postavljene osnove muzičkog izraza koji donosi 12 autorskih kompozicija, kao i džez aranžmane tradicionalnih kompozicija sa naših prostora. Integralan deo koncertnog performansa čini i video rad u realnom vremenu, kojim se autor i inicijator projekta fotograf Ivan Grlić predstavlja u ulozi video-džokeja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.