Reut Regev

 

Koncert u Pančevu je besplatan, dok će se karte za beogradski koncert prodavati za 400 dinara u pretprodaji, a za 500 dinara na dan koncerta.

Izraelsko-američka trombonistkinja Rut Regev (Reut Regev) s velikim uspehom svira već duže od dve decenije. Tokom srednjoškolskih dana nastupala je na prestižnim festivalima u svojoj zemlji, a u biografiji ima i članstvo u orkestru Izraelske armije. Nakon preseljenja u Njujork sarađivala je sa muzičarima širokog stilskog opsega, od Entonija Brekstona i Buča Morisa do klecmer, rok, i bluz bendova. Kao bendlider debituje 2009. godine albumom “This is R Time”, kojim se pozicionira na tamošnjoj downtown sceni kombinujući uticaje džez-roka, fanka i fri-džeza. Debi ostvarenje predstavila je i na Beogradskom džez festivalu, 2010. godine.

Tri godine kasnije objavljuje drugi album „Exploring the vibe“ za poznatog minhenskog izdavača Enja Records, na kome razrađuje svoje kreativne ideje u labavim aranžerskim strukturama, bliskim estetici džem-sešna, sa elementima fanka i bluza. „Želeli smo da odemo daleko od komponovanja muzike i stvaranja ritmičkog koncepta. Hteli smo da se fokusiramo na istraživanje atmosferičnih aspekata muzike, raspoloženja, drugim rečima – vajba“, zapisala je na omotu ovog izvesnog albuma.

Rut Regev će biti narator i vodič u novom dokumentarno-igranom filmu Mladena Matičevića, “Meet Micky Jazz”, o prvim džezerima u Srbiji, po scenariju Lavinije Davenport i ideji Miše Blama.

Koncertnu postavu čine:

  • Reut Regev – trombon
  • Jon Sass – tuba
  • Igal Foni – bubnjevi

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.