ivan blagojevic

 

 

 

 

 

 

 

 

Poreska policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv osnivača i direktora privrednog društva „Nišville“ iz Niša, Ivana Blagojevića, zbog sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

Ivan Blagojević je, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, u periodu od januara 2008. do decembra 2010. godine, angažovao fizička lica za izvođenje muzičkog programa, kojima je izvršio isplatu honorara, troškova prevoza i smeštaja u ukupnom iznosu od 45,5 miliona dinara, bez obračuna i uplate poreza po odbitku u ukupnom iznosu od 14,2 miliona dinara.

U periodu od jula 2009. do decembra 2010. godine, na vrednost navedenih primljenih usluga ukupne vrednosti od 60,4 miliona dinara, nije izvršio obračun PDV i u podnetim poreskim prijavama nije iskazao ostvareni promet, čime je neosnovano umanjio obavezu za obračun i plaćanje PDV u iznosu od 10,8 miliona dinara.

U istom periodu, prijavljeni je u podnetim poreskim prijavama neosnovano koristio prethodni porez sadržan u izdatim računima ukupne vrednosti višoj od tri miliona dinara, kao prethodno plaćen, sa pravom na odbitak, a da kupljena dobra i primljene usluge nije koristio u poslovne svrhe, po kom osnovu je umanjio obavezu za obračun i plaćanje PDV u iznosu od 539.357 dinara. Krivično delo falsifikovanje službene isprave I.B. je izvršio na taj način što je sačinio, svojim potpisom i pečatom overio PDV prijave neistinitog sadržaja. Pomenutim radnjama prijavljeni je oštetio budžet Srbije za 25, 6 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.

Jedan komentar na “Prijava za direktora Nišvilla zbog utaje poreza”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.