Novi album klavijaturista Milan Petrović sa svojim kvartetom snima u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu s kojom je ostvarena sjajna saradnja, tako da i studenti škole učestvuju u snimanju audio i video materijala . Album se snima nakon samo godinu dana od objavljivanja albuma „Excursion“, a koji je tokom 2012. godine uspešno promovisan na većini domaćih jazz i blues festivala i sadrzaće specifične aranžmane kvarteta nastale u proteklih godinu dana.

Publika na festivalima kao što su Nišville, SM  jazz festival, Jazz i blues festival Kikinda, Jazztronic festival Vršac, ali i na skoro stotinu klupskih nastupa, uživala je u numerama poput „Orient expres“, „Amsterdam Central Station“, „Autumn in London“, „Belgrade funky town“, „Santorini view“ sa ovog albuma.

Prema najavi autora Milana Petrovića snimanje na drugom albumu biće završeno mnogo brže nego što je to bilo sa prethodnim, jer je kvartet zbog brojnih nastupa, po rečima autora dovoljno usviran, a čine ga Lehel Nađ (saksofon), Bogdan Zdjelar (bubnjevi), Siniša Hadži Antić (bas).

„Siguran sam da će neke od numera sa prvog albuma  i pored novih ostati omiljene našoj vernoj publici, ali mogu da im poručim da ih očekuje novi i kvalitetniji zvuk našeg kvarteta“, rekao je Milan Petrović tokom pauze na snimanju u studiju gde se užurbano radi, ali i uživa u odličnom zvuku.

On je istakao da je kvartet, pored snimanja u studiju, i dalje koncertno aktivan ovih dana, sto možete pratiti na posećenoj Facebook stranici.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.