Foto: Ivan Grlić
Foto: Ivan Grlić

 

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Vasil Hadžimanov ovogodišnji dobitnik nagrade „Vojin Mališa Draškoci” koju dodeljuje World Music asocijacija Srbije za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom. Nagrada će biti svečano uručena 24. decembra u 20 časova, u Klubu Doma omladine Beograda, u okviru petog World Music samita. Nakon uručenja nagrade koncert će održati Vasil Hadžimanov i njegovi prijatelji.

World Music asocijacija Srbije i porodica Draškoci ove godine nagradu „Vojin Mališa Draškoci”. dodeljuju kompozitoru i pijanisti Vasilu Hadžimanovu, zbog podsticanja, razvoja i popularizacije muzičkog poližanra world music u Srbiji. Nagrada je ustanovljena sa ciljem da podrži muzičko stvaralaštvo i muzičke umetnike koji stvaraju muziku nadahnutu tradicionalnom muzikom, kao i da oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (Beograd, 1945-2000).

Nagrada će biti uručena pre početka koncerta kada će biti promovisan i novi broj world music magazina „Etnoumlje” koji sadrži obilje autorskih tekstova, prikaze koncerata i festivala, recenzije domaćih i stranih albuma, vrhunske fotografije, edukativne tekstovi i druge korisne informacije. Uz magazin, čitaoci dobijaju i dvd sa koncertom grupe Vrelo ( izdanje WMAS Records-a).

Peti World Music samit održava se 23. i 24. decembra u Domu omladine Beograda, u organizaciji World Music asocijacije Srbije. Prve večeri samita, u utorak 23. decembra, biće održan koncert sastava Institute povodom proslave četrdesetogodišnjice rada, i to nastupom u formi klupske svirke sa učešćem više od dvadeset muzičara koji će se smenjivati na sceni, i promocijom desetostrukog CD izdanja, koje predstavlja pregled njihovog bogatog opusa. Muzika grupe Institute je kompleksna organska mešavina koja uglavnom nastaje improvizacijom na licu mesta.

Koncerti počinju u 20 časova. Ulaznica je 150 dinara.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.