rtsBigBand U okviru koncertne sezone 2009/2010, Big bend RTS-a će održati koncert „Priča jednog orkestra“. Pod dirigentskom palicom Vojislava Bubiše Simića i Ivana Ilića, kao solisti će nastupiti Nada Pavlović, Mića Marković, Lazar Tošić, Mimo Mitrović, Miša Blam i Predrag Krstić.

Publika će imati priliku da prisustvuje muzičkom vremeplovu – od prvih taktova koje je orkestar odsvirao po nastanku, preko numera koje su zacrtale put i otvorile horizonte ovom ansamblu, pa sve do današnjih dana.

Priča o Big-bendu počela je 1948. godine, kada je nastao Zabavni orkestar Radio Beograda, koji je uključivao i gudače, a prvi dirigent je bio Mladen Guteša. Godine 1954. gudači su se odvojili, a orkestar nastavio rad u big-bend formaciji u kakvoj je i danas. Dugi niz godina, orkestar su predvodila dva najveća jugoslovenska dirigenta, kompozitora i aranžera: Vojislav Bubiša Simić i Zvonimir Skerl. Za 60 godina rada izvojevane su mnoge nagrade i priznanja, a sa orkestrom su nastupale najveće svetske zvezde džez muzike. Danas, Big bend RTS-a vodi dirigent Ivan Ilić.

Cene karata su 400 i 600 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.