lenakovacevicLena Kovačević je rođena u Beogradu 1982. godine. Završila je klavirski odsek srednje muzičke skole „Stanković“ u Beogradu, uporedo nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, medju kojima je i Exit 2001. godine. Pet godina kasnije, diplomira Džez pevanje na Muzičkom Konzervatorijumu u Amsterdamu. Učestvovala je na seminarima Bobbyja McFerrina, Richarda Bone, Marka Murphyja, i mnogih drugih.

U decembru 2009. godine, za PGP RTS izdaje album Dobar dan za pevanje, inspirisan džez i pop muzikom, kao I zvucima Balkana.

Pančevački koncert počinje u 20 časova, a cena karte je 400 dinara.

 

4 komentara na “Lena Kovačević u Pančevu”

  1. Devojka slatko pevuši. Nedefinisan stil pevanja. Intervali su "pitchy". Daleko je od "jazz" pevanja i adekvatnog fraziranja. Do sada ne pamtim da je jedan početnik i to ovako prosečan dobio ovoliko podrške od državnih muzičkih predstavnika.

    In my book jazz pevačice Irena Blagojević i Katarina Kačunković zaslužuju mnogo više pažnje od "tatine" kćeri.

    Dragan Petrović

  2. Ja bih radije propagirao Snješku Knežević, ako već ništa drugo, barem iz razloga što već preko godine dana svira u damskom ansamblu Voiciferous u suradnji sa (sivo)eminentnim velškim pijanistom Veryanom Westonom, ako li je već Duškova mala toliko 'lijena' da savlada pitching…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.