new spark

 

“New Spark Jazz Orchestra- Žene Balkana u džezu” je inovativan umetnički program sa ciljem da se  poveća broj žena muzičara i kompozitora na regionalnoj Džez muzičkoj sceni, poboljšaju profesionalne mogućnosti i vidljivost  žena muzičara kroz jačanje njihovog  kapaciteta . Ujedinjeni partneri u projektu iz Srbije ( UG ARTRUST), Makedonije ( Goce Dolčev Univerzitet, džez odsek), Crne Gore ( Muzička škola Tivat)i Italije ( Women in Music),  formiraju jaku platformu za  međunarodnu saradnju  u oblasti muzičke produkcije, obrazovanja i promocije.

Kroz konkurs, 15  žena muzičara i kompozitorki, iz bilo kojeg domena muzike, će biti pozvane da učestvuju u programu od 15 meseci, formirajući New Spark Jazz Orchestra, sa mogućnošću regionalne saradnje, internacionalizujući svoje karijere.  Biće izabrane učesnice iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova, koje će uzeti učešće u dva rezidenciona programa i 4 koncerta u regionu, a tokom celog projekta će učestvovati u online edukaciji o džez muzici. Edukativni tim na projektu su priznati umetnici i edukatori iz regiona ( Jasna Jovićević RS, Vasil Hadžimanov RS, Toni Kitanovski MC i Antoine Simoni FR). Projekat se realizuje uz pomoć Balkan Arts & Culture Fondacije i Ministarstva Kulture i informisanja, Republike Srbije.

Ovim putem, pozivamo sve zainteresovane instrumentaliskinje i kompozitorke, bez obzira na domen muzike iz koje dolaze i godište,  da se prijave na konkurs koji je otvoren do 5. novembra 2015. Prijave se primaju putem email, elektronskom poštom.

Više informacija o konkursu i programu na sajtu   www.nsjo.org.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.