Todo Mundo

 

 

 

PROGRAM:

21. april u 21h – Studio 6 Radio Beograda

  • Orchestrina Adriatica (Italija)

 

24. april u 20h – Dom omladine Beograda, Amerikana

  • Belo platno (Srbija)
  • Hanggai (Kina)

 

25. april u 20h – Dom omladine Beograda, Velika sala

  • Tutti World Music Orchestra (Srbija, Norveška, Palestina, Turska,  Crna Gora, Hrvatska, Makedonija)
  • AKUD Univerziteta u Beogradu „Branko Krsmanović“: “Opa! Oro s ovoga sveta” (Srbija)

 

26. april u 20h – Dom omladine Beograda, Velika sala

  • Arhai (Srbija/Velika Britanija)
  • Muzsikas (Mađarska)

 

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže. Cene pojedinačnih ulaznica (važe za ceo večernji program):  24.4. 400 dinara, 25.4. 400 dinara, 26.4. 500 dinara. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 dinara. Ulaz na koncert 21.4. u Studiju 6 Radio Beograda je besplatan.

 * * * * *

Četvrto izdanje Todo Mundo festivala, prvog festivala u Beogradu posvećenog world music sceni, donosi nam još magičnih putovanja u daleke krajeve! Naše putovanje oko sveta povešće vas od Kine do Mađarske, uz obavezne stanice u Srbiji i okolini! Festival po prvi put, pored muzičkog, predstavlja i folklorno plesno nasleđe, ali u novom ruhu.

Ove godine pokazujemo raznovrsnost i bogatstvo globalne muzičke scene:

Muzsikas (Mužikaš), najslavniji mađarski etno sastav svih vremena, dobitnici WOMEX nagrade, predstaviće publici potpuno novi program, zasnovan na muzici velikog kompozitora i istraživača narodne muzike, Bele Bartoka!

Hanggai (Hangai), najuzbudljiviji novi bend iz Kine, donosi nam pravo iz pustinje Gobi eksplozivan miks rokerskih električnih gitara, starih instrumenata i načina pevanja koji se još čuvaju u Unutrašnjoj Mongoliji!

Vredni čuvari tradicionalne muzike Srbije, sastav Belo Platno,  predvođen legendom srpskog pevanjaSvetlanom Spajić, izvešće specijalno pripremljen program sa ekskluzivnim gostima iz Grčke, Italije i Hrvatske, u okviru EUTERPE projekta, koji je podržan u program “Kreativna Evropa”.

Italijanski sastav Orchestrina Adriatica (Orkestrina Adriatika) će pred publikom u Studiju 6 Radio Beograda, ali i pred TV i radio auditorijumom svirati muziku oslonjenu na bogatu i raznovrsnu tradiciju Mediterana.

Tutti World Music Orchestra (Tuti Uorld Mjuzik Orkestra), predvođen brilijantnim Jovanom Pavlovićem na harmonici, predstavljaju projekat Music as a tool in removing borders  – vrhunsku kombinaciju balkanske, orijentalne i nordijske muzike, sa virtuozima i mladim muzičarima iz 7 zemalja: od Norveške do Libana!

Arhai je srpsko-britanska  grupa sa bogatom međunarodnom karijerom, koja već nekoliko godina predstavlja inspirativno savremeno čitanje  balkanske tradicionalne muzike celom svetu.

Veliko iznenađenje za našu publiku biće folklorno-plesna predstava, etno koreokomedija AKUD Univerziteta u Beogradu „Branko Krsmanović“ “Opa! Oro s ovoga sveta” u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre – očekujte kolo u patikama i slična čuda!

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.