Prenosimo najavu organizatora:

 

Etnofest je verujemo, muzički događaj bez presedana u našem gradu.

Već 16 godina donosi nam najraznovrsniji i najkvalitetniji muzički program u kojem subotička publika ima mogućnost da uživa. U kontinuitetu i nepokolebljivo insistiramo na muzičkom profesionalizmu. Naš pristup je dokazano iskrenih namera da se bavi kulturom i isključivo kulturom, bez namere podilaženja ili prilagođavanja trenutnim kulturnim, društvenim pa i političkim trendovima.

Etnofest je u isto vreme i muzički događaj sa posebnim statusom na teritoriji Srbije, u domenu world music-a odnosno muzike sveta, što bi bio ispravan srpski naziv za ovaj muzički poližanr. Ovaj put, festival se održava na više lokacija u Subotici i na Paliću, a počinje u četvrtak 20. juna 2019. godine od 17 časova, kulturnim forumom na temu “Prostora razmene”. Nadalje, u tri koncertne večeri na festivalu nastupaju umetnici iz 11 zemalja (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Izrael, Španija, Grčka, Belgija, Francuska, Ukrajine, Austrija i Čile), a završni dan je predviđen kao muzički piknik uz neformalnu saradnju naših gradskih i gostujućih umetnika. Etnofest Vas ovaj put vodi muzičkim stazama koje donose tople ritmove iberijskog poluostrva i uopšteno – latino sveta, zatim jedno putovanje od Bliskog Istoka, preko Anadolije i severne Grčke, do Balkana i Panonskog basena.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je i prisustvo savremenih evropskih trubadura, putujućih world music izvođača koje je Udruženje Etnofest u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Belgije, Francuske, Mađarske, Srbije i Ukrajine, okupilo u okviru projekta “Trubaduri 2020”. Ovaj projekat se realizuje u okrilju programa Kreativna Evropa.

Ulaz na festival je kao i predhodnih godina (na žalost) besplatan, ali će preporučeni dobrovoljni prilog po koncertnoj večeri biti 200 dinara.

Festival podržavaju: Park Palić,  Grad Subotica,  Austrijski kulturni forum iz Beograda, Izraelska ambasada iz Beograda, Muzička kuća Fonó iz Budimpešte, Fondacija Betlen Gabor, Produkcijska kuća Narrator iz Mađarske, Infostud, Muzička škola Subotica, Audio Solutions, Savremena galerija Subotica, JP Palić-Ludaš, Baraka darabuke i Radio Beograd 2. Indirektno, kroz program podrške projektu “Trubaduri 2020”, podrška je stigla od strane programa Kreativna Evropa i od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Miloš Todorovski trio

 

Program:

 

Četvrtak, 20.06.2019.

 

Savremena galerija Subotica

17.00 – Forum o kulturi: “Prostori razmene”. Muzički intermeco: Brasnyó Antal i Miroslav Jovančić (Srbija)

Muzička škola, Subotica

20.00 – Rođenice (Srbija)

21.00 – Miloš Todorovski trio (Srbija, Austrija, Španija)

 

Petak, 21.06.2019.

 

Velika terasa, Palić

20.00 h – Brasnyó Antal i gosti (Srbija)

20.30 h – Joan Garriga i Madjid Fahem (Španija)

21.30 h – Rumbaristas i Yuriy Gurzhy (Belgija, Francuska, Španija, Ukrajina)

23.00 h – Golosa la Orquesta (Čile)

 

 

Subota, 22.06.2019.

 

Velika terasa, Palić

20.00 h – Antara (Izrael)

21.30 h – Meybahar (Mađarska, Grčka)

23.00 h – Kazan (Hrvatska)

 

 

Nedelja, 23.06.2019.

 

Palić, privatni salaš u Bohinjskoj ulici, iza osnovne škole

11.00 – 18.00 h

Nedeljni piknik:

Brasnyó Antal ,Jasna Jovićević, Armand Mesaroš, Goran Evetović, Nyers Lehel i dr.

18.00 h – Zatvaranje festivala

 

Rođenice

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.