plavi_v Koncert u Sali Amerikana (bivši Pogon) počinje u 21h, a karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni Doma omladine.

Miško Plavi će na beogradskom koncertu predstaviti novi repertoar, koji je već izvodio pred svetskom publikom. Program je sastavljen od Miškove autorske muzike kroz koju provlači elemente kompozicija drugih autora najrazličitijih žanrova, a jak uticaj na njegov rad ima i etno muzika sa balkanskih prostora. Na koncertima koristi lup sempler i druge pedale.

Miško Plavi se pojavio na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog veka. Profesionalno počinje da se bavi muzikom u bendu D-Boys (1982-1986) kao gitarista, basista i aranžer. Sa grupom Piloti radi od 1986. do 1997. godine, kao gitarista, basista, klavijaturista, snimatelj, aranžer i producent. Kao basista je devedesetih paralelno nastupao sa grupom EKV, na promo turneji albuma Dum Dum.

 

 

Od 2000. godine svirao je na više od 150  koncerata širom Japana, nastupajući solo na harmonici sa autorskim programom Music Around the World, a pretprošle godine i sa triom (Miladin Stojković – bas, Feđa Franklin – bubnjevi). Za japansko trzište 2007. je objavio CD Super best of Miško Plavi, a prošle godine album Live in Japan. Za domaće tržište 2008. godine objavio je CD Istok ljubi zapad (PGP RTS), koji obuhvata njegov rad u periodu od 2000. do 2007. godine.

Odabran od strane kulturnih poslanika Japanske vlade, decembra 2009. nastupio je na drugoj po redu te godine turneji po Japanu, u okviru programa Understanding the soul of international culture. Miško Plavi je poslednji put u Beogradu nastupao sa triom pre godinu dana, a solo koncert u prestonici nije imao od 2003. godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.