cindy blackman Na albumu Another Lifetime (izdavač: Four Quarters Entertainment), koji će se pojaviti u prodaji 23. februara, naći će se pesme Tony Williamsovog kultnog fjužn benda Lifetime, čiji je lider slavni bubnjar bio od 1969. do 1976. godine.

“Tonyjev uticaj na mene je toliko veliki da ga slavim svakog dana u svom životu. Svaki put kad razmišljam o muzici, slavim Tonyja i njegovu virtuoznost. Želim da skrenem pažnju na sve što je taj čovek stvorio, i na to kako se u njegovom delu oslikava čitava istorija sviranja bubnjeva u džezu. Slavljenje Tonyjevog dela nije ograničeno samo na jedan dan ili jedan album, to je način života, način da se bude kreativan, spontan, promišljen i vredan”, rekla je Cindy Blackman.

Na albumu sviraju i gitarista Mike Stern, orguljaš Doug Carne i basista Benny Reitvald, koji se pojavljuje na sedam od 11 numera. Gitarista Fionn O’ Lochlainn i orguljaš Carlton Holmes sviraju u dve pesme, dok su na završnoj Wildlife specijalni gosti gitarista Vernon Reid, klavijaturista Patrice Rushen i basista David Santos. Saksofonista Joe Lovano gostuje u Love Song, duetu sa Blackmanovom.

Cindy Blackman (50) je najpoznatija po sviranju u bendu rok zvezde Lennyja Kravitza, ali je takođe snimila i nekoliko džez albuma pod svojim imenom. Nastupala je i sa veličinama kakve su Pharoah Sanders, Sam Rivers, Ron Carter, Cassandra Wilson, Bill Laswell i Joe Henderson.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.