Sult

 

Sult je norveško-američki trio (Jacob Felix Heule : perkusije, Guro Skumsnes Moe: kontrabas, Håvard Skaset: akustična gitara) koji svira teksturalnu improvizovanu muziku, akustičnu buku koja crpi inspiraciju iz savremene kompozicije, elektroakustične improvizacije i drona. Njihova muzika nastaje u koegzistenciji “ponornog” slušanja, velike koncentracije i odnosa poverenja izmedju improvizatora. Pojedinačni zvukovi koje stvaraju se stapaju u jedinstvene zvučne blokove a ponekad funkcionišu i kao nezavisni auralni snopovi.

Grupa je na okupu od januara 2008-e i za to vreme su svirali širom Evrope i Amerike. U proleće 2013. su izbacili njihov drugi album Harm na izdavačkoj kuci Bocian. Tokom septembra 2013. su na evropskoj turneji a sarađivali su sa muzičarima kao sto su Fred Frith, Bill Orcutt, Maja S. K. Ratkje, Okkyung Lee, Ikue Mori, Barn Owl, Michel Doneda, Jack Wright i Gino Robair

.

 .

Voicehandler (San Francisko) je duo Jacob Felix Heulea i Danishte Rivero koji kombinuje elektroakustičnu improvizaciju sa originalnim kompozicijama. Nastupaju koristeći glas, perkusije, elektroniku i samospravljeni instrument hidrofonijum.

Njihova muzika istražuje različite netradicionalne pristupe konvencionalnoj (pop) formi a inspirisana je idejama i verovanjima o ljudskom poreklu preuzetim iz mitologije i literature. Svaka kompozicija bazirana je na tekstovima kao sto su kreacionistički mitovi venecuelanskih indijanaca i literarna dela Borhesa, Barouza i Hamsuna, sa naglaskom na otvoreniju strukturu, ostavljajući dosta prostora za članove benda da inkorporiraju u nju svoje improvizatorsko iskustvo.

Do sada su nastupali na Soundwave festivalu u San Francisku i Roost Creative Soundscape festivalu u Albukerkiju kao i na par koncerata u Kaliforniji.

.

.
JoyShapes (Inex): vokal improv dj set + performans REbirth of a boy + vizuali.

Ulaz je besplatan, a moguće je ostaviti prilog za muzičare po sopstvenoj želji.

.

2 komentara na “Sult, Voicehandler i Joyshapes u Inex filmu”

  1. eh, ovde je dilema, da li ce se i jelen pojaviti u javnosti
    da utvrdimo je li to onaj sa DJ Jelen slike i da li je to neko ko je stvarno bio u Kanjizi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.