Vojin Mališa Draškoci / foto: el gvojos

Vojin Mališa Draškoci (Beograd, 28. maj 1945. – Beograd, 14. februar 2000.) bio je džez muzičar, kontrabasista, kompozitor, aranžer, muzički pedagog, član Beogradske filharmonije… Njegov rad kretao se u pravcu obogaćivanja džez muzike folklornim obrascima sa ovih prostora. Sarađivao je sa brojnim muzičarima, a izdvaja se dugogodišnja saradnja sa Lalom Kovačevim.

Veče „Sinteze – sećanje na Mališu” je osmišljeno tako da okosnicu muzičkog programa predvodi sastav „Serbian Jazz, Bre”. Tokom koncerta ovom sastavu priključiće se naši renomirani džez i drugi muzičari koji će izvoditi Mališine kompozicije i kompozicije posvećene ovom umetniku. Tokom programa nastupiće između ostalih i Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Anja i Vaca Đorđević, Vlada Nikić, grupa Jenđe ( naslednice Paganki), Nenad Jelić, Papa Nik, Ljuba Dimitrijević,…  Namera je da koncertom oživimo sećanje na Mališu, ukažemo na značaj i potrebu negovanja oblika koji na pravi način tretiraju tradicionalnu muziku i okupimo njegove saradnike, učenike i poklonike.Umetnički fotograf Ivan Grlić obogatiće dešavanje prigodnim video projekcijama i V.J.-ingom.

Pre koncerta biće dodeljena nagrada „Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci” i otvorena izložba u holu ispred „Amerikane” sa 32 fotografije iz ciklusa MUSIC BRE!  Ivana Grlića.

Program organizuje „World Music asocijacija Srbije”  i Udruženje „Srpska duša” u okviru svoje tradicionalne manifestacije „World Music samit”.

Događaj počinje u 20h, a cena ulaznice je 300 dinara.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.