johnny_mandel Johnny Mandel (85) će postati član Songwriters Hall of Fame na svečanoj ceremoniji koja će se održati 17. juna u Mariot Marquis Hotelu u Njujorku. Uz Mandela su nagrađeni i Leonard Cohen, Jackie DeShannon, David Foster i članovi benda Earth, Wind & Fire.

Mandel je započeo muzičku karijeru četrdesetih godina prošlog veka, kada je kao tinejdžer svirao trubu u orkestru Joea Venutija. Nakon toga je aranžirao i svirao u bendovima Buddyja Richa, Jimmyja Dorseyja, Woodyja Hermana i Artiea Shawa, da bi u nastavku karijere pisao mahom za komercijalne televizijske programe.

Radio je i kao aranžer za Counta Basieja i popularne pevače (Frank Sinatra, Peggy Lee, Mel Torme, Jo Stafford, Tony Bennett), pisao muziku za veliki broj filmova i serija (The Sandpiper, M*A*S*H*, Being There…)

U poslednjih dvadesetak godina, najveći uspeh je ostvario sarađujući sa Shirley Horn na albumu Here’s to Life (1992), koji je oboma doneo Gremije. Godinu dana pre toga, Mandel je osvojio Gremija i za aranžman pesme Unforgettable, u interpretaciji Natalie i Nata Kinga Colea.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.