Eric_Dolphy Izgradnja i postavljanje bronzane statue Erica Dolphyja deo je akcije “The Eric Dolphy Project”, kojom će se obeležiti 40-ogodišnjica Dolphyjevog dana – tradicionalnog praznika koledža Le Moyne u Sirakuzi.

Dolphyjev dan se slavi “prvog toplog dana u aprilu”. Tradicija je uspostavljena 1971. godine, kada su studenti prvi put sa razglasa čitav dan puštali muziku Erica Dolphyja. Manifestacija je prvobitno dobila ime po pesmi Franka Zappe The Eric Dolphy Memorial Barbicue, da bi kasnije dobila sadašnji naziv.

Pored postavljanja Dolphyjeve statue – jedine na svetu – program ovogodišnje proslave će činiti predavanje Gunthera Schullera i koncert Russ Johnson Quinteta (Russ Johnson – truba, Roy Nathanson – saksofon, Myra Melford – klavir, Brad Jones – bas, George Schuller – bubnjevi), koji će izvesti Dolphyjev najpoznatiji album Out To Lunch.

Koledž takođe planira i uspostavljanje stipendije koja će nositi Dolphyjevo ime, i koja će se svake godine dodeljivati talentovanim studentima iz oblasti umetnosti i muzike.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.