frank macchia slika Na ovom albumu su, uz Macchiu na saksofonu, svirali: Wayne Bergeron – truba, Peter Erskine – bubnjevi, Ray Frisby – perkusije, Grant Geissman – gitara, Trey Henry – bas, Alex Iles – trombon, Sal Lozano – saksofon, Jay Mason – saksofon, Kevin Porter – vokal, Bill Reichenbach – trombon, Bob Sheppard – saksofon, kao i gostujući vokali Tierney Sutton i Ellis Hall. Tradicionalne folk pesme su obrađene u fank, sving i fjužn maniru, uz neobične ritmove, ali i balade u klasičnom džez stilu.

Frank Macchia je muzičku karijeru započeo sredinom sedamdesetih, kada je napisao svoje prve radove na granici klasične muzike i džeza, koja je izvodio simfonijski orkestar San Franciska. Upisao je Berklee College Of Music 1976, a već 1979. je dobio nagradu magazina Downbeat za originalnu big-bend kompoziciju. Nakon što je diplomirao na smeru tradicionalne kompozicije, vratio se u San Francisko, gde je nastupao sa Ellom Fitzgerald, Ritom Moreno, Tonyjem Bennetom, Chuckom Mangineom, i drugima, vodeći usput i nekoliko vlastitih bendova.

Od 1992. živi u Los Anđelesu, gde je, između ostalog, radio kao kompozitor i aranžer za veliki broj holivudskih filmova, kao što su Supermen Returns, Pirates of the Carribean 3, Austin Powers:Goldmember, Transformers, itd. Njegova pesma Black Is The Color… sa albuma Emotions iz 2007. godine nominovana je za Gremi nagradu u kategoriji najboljih instrumentalnih aranžmana, a još jednu nominaciju u istoj kategoriji dobio je za pesmu Down In The Walley sa narednog albuma Landscapes.

 

Na sajtu All About Jazz ponuđen je i besplatan download nekoliko pesama Franka Macchie:

(Windows: Desni klik > Save Link As , Mac: Control + Klik > Save Link As)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.