cooper-moore Na tri kompilacije nalaze se živi nastupi, kratke vežbe i vokalni komadi nastali u periodu od 1990-2010. godine, od koji su mnogi napravljeni za pozorišne produkcije. Uz svaku numeru stoji i prateći tekst, do koga se može doći klikom na naziv pesme, u arhivi na FreeMusicArchive sajtu.

Na FMA se takođe nalazi i snimak koncerta Cooper-Moorea Live at Issue Project Room, kao i nastup u Brecht Forumu, na kome je gostovao i gitarista Elliott Sharp.

Cooper-Moore je rođen 1946. u Virdžiniji. Svoje prve nastupe je zabeležio kao crkveni muzičar, da bi početkom sedamdesetih godina počeo da se bavi džezom, kada je formirao trio Apogee sa saksofonistom Davidom S. Wareom i bubnjarom Marcom Edwardsom. Tokom prethodne četiri dekade postao je poznat i kao izumitelj neobičnih instrumenata, pripovedač, predavač na brojnim radionicama širom sveta.

Trenutno je član grupe Triptych Myth sa Tomom Abbsom i Chadom Taylorom, kao i postave Digital Primitives, u kojoj uz Cooper-Moorea i Taylora svira Assif Tsahar, a prošle godine je ovaj veteran nastupio i na Darius Jonesovom debiju Man’ish Boy.

 

 

Jedan komentar na “Besplatan download: Cooper-Moore”

  1. ajd, fala Bogu da je stavio nešto na DWLD, jer je svojedobno prodavao 7-incne vinile u drvenoj kutiji teškoj dve kile… dok je istodobno sean meehan rasturao box-office sa 2xCD-om u bijeloj papirnatoj kuverti A4, bez ikakvog dizajna, koju sam na svoje oci vidio ljude da kupuju u dva primjerka, "jer im je lijepa"…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.