Članovi potiču iz većeg, internacionalnog orkestra Danstrup/Reptiles koji je dosad objavio dva albuma. Rad u triju započeli su 2012. godine i uglavnom izvode muziku basiste Petera Danstrupa. U fokusu Danstrupovog rukopisa su „pesme koje bi mogle da budu danske“: muzikom nepogrešivo dominira „danska boja“, ali ne i tipični, melanholični doživljaj „skandinavskog zvuka“.

Sva trojica su već ostavili značajan trag na danskoj džez sceni. Peter Danstrup je decenijama bio saradnik fri-džez saksofoniste Džona Tičaija. Sa sastavom Danstrup/Reptiles dobio je dve nagrade Danske džez federacije –  za najbolji album i najboljeg kompozitora 2012. godine. Anders Banke je bio član sastava New Jungle Orchestra, Stefan Pasborgs Odessa 5 i Anderskov Accident. Anders Provis radi u sastavima  Hess is More, Viper i Band of the Universe.

„Danstup nam je ponudio pesme uz koje bi neko mogao da zvižduće – pa, makar ponekad. U jednom trenutku čujemo uticaj folklora, u drugom džez baladu, u trećem fri-džez, a u četvrtom izopačenog Monka. A onda će numera poput  „Ballad to John T“ (pretpostavljam posvećena Džonu Tičajiju sa kojim je Danstrup često svirao) na pola puta dobiti „indi bit“ i poći u drugom pravcu. Šarmantan album koji je istovremeno i muzički hrabar i lak za razumevanje.“  Piter Bejkon, thejazzbreakfast.com.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.